Blogg

RSS

Hur planerar man en lägenhetsrenovering i Stockholm?

4 maj 2022

Med en lägenhetsrenovering i Stockholm kan man ofta få det boende som man drömmer om. Men för att det ska bli exakt som man vill måste man planera noga.

Det är inte alltid det går att köpa sig drömlägenheten, och då får man i stället själv skapa sig den genom en renovering. En lägenhetsrenovering är dessutom ett roligt projekt men som kräver en hel del planering för att bli riktigt bra. Det är framförallt viktigt att man tar god tid på sig innan och funderar över hur man vill att lägenheten ska bli. Att gå igenom varje rum för sig och skriva en önskelista är en bra början. Ska golven slipas och renoveras eller bytas? Ska man måla eller tapetsera? Behövs det fler eluttag och bättre belysning? Och hur är det med förvaring? Frågorna kan var många och det gäller att tänka till så att man inte missar något.

Med totalentreprenad blir lägenhetsrenovering billigare

Den som ska renovera lägenheten i Stockholm måste också anlita bra hantverkare. Många gånger behöver man hjälp av elektriker, målare, snickare, plattsättare och VVS-installatör. De hantverkare som ska renovera kök och badrum måste dessutom vara våtrumscertifierade. Slarvar man med detta kan man inte få ut något från hemförsäkringen om det senare skulle uppstå läckage och fuktskador. Säkrast är därför att anlita en byggfirma som är specialiserad på lägenhetsrenovering och som erbjuder totalentreprenad. Att använda sig av totalentreprenad blir många gånger också billigare. Inte sällan går renoveringen även snabbare eftersom kommunikationen fungerar bättre.

Leta upp en skicklig golvläggare i Göteborg

21 apr 2022

Förnya dina golv, och anlita en riktig expert. En golvläggare i Göteborg har både kunskap, verktyg och mångårig vana vid att lägga snygga golv i nya material.

De första reporna gör man inget åt, men när ett golv börjar få bucklor eller slitmärken som inte går att tvätta bort, då är det dags att byta det. Trägolv kan man slipa till en viss gräns, men ibland behöver man förnya ordentligt. Hör av dig till en golvfirma så får du strax professionell hjälp med alla sorters golvläggning i Göteborg.

Golvläggare är mångsidiga

Du kanske gör en rockad, bestämmer dig för något helt nytt. Det är inte varje dag man byter sina golv, och är du sugen på en förändring är det hög tid att genomföra den. Du kan välja ett syntetgolv som liknar vilket träslag du än önskar, och du kan välja grålaserat, blankt och brunt eller en diskret tränyans. Har du längtat efter att sätta fötterna i en heltäckningsmatta i sovrummet finns det nytillverkade, fina varianter du kan välja mellan.

Golvplattor eller plastmattor finns det förstås också. Det bästa är att golvläggare är så mångsidiga att de klarar av att lägga olika material med samma finess och expertis. Därför kan du lätt välja trägolv i ett rum, heltäckningsmatta i ett annat, och du kan byta ut kakel mot en badrumsmatta. Du har fritt val, och en golvläggare kan berätta om fördelarna med de olika alternativen. En badrumsmatta är till exempel lättare och fuktsäkrare jämfört med dina gamla kakelplattor.

Även i Uppsala kan man producera el med solceller

17 apr 2022

Många tror inte att solceller är särskilt effektivt i vårt land, men även i Uppsala går det att producera massor av el med hjälp av solceller. Detta tack våra långa och ljusa sommarmånader.

Med effektiva solceller i Uppsala kan man själv producera stora delar av den el man behöver. Många tror att solceller bara fungera när solen skiner och det är varmt, men så är det inte alls. Faktum är att Sverige lämpar sig väldigt bra för produktion av solel. Detta eftersom våra sommarmånader är väldigt ljusa, och i vissa delar av landet går solen inte ens ner. Under dessa månader får man ofta ut mer el än man själv kan göra av med. Många väljer att sälja överskottselen vidare till elbolaget och det fasta elnätet, och tjänar på så vis pengar på sina solceller.

Viktigt att solcellerna monteras på rätt sätt

Vill man sänka sina elkostnader är egna solceller på taket en smart lösning. Att installera solceller är alltid lönsamt även för de med mindre takytor. Men vissa solceller är bättre än andra och har längre livslängd. För att få ut så mycket som möjligt av sin investering kan det därför vara bra att först jämföra olika märken med varandra. Det kan också vara bra att välja ett företag som erbjuder en totallösning och som också kan se till att solcellerna monteras på rätt sätt. Felaktigt monterade solceller kan nämligen orsaka brand. Därför är det också viktigt att man skriver ett ordentligt avtal med det företag man väljer.

Golvslipning Stockholm - frågor & svar

15 apr 2022

Funderar du på att genomföra en golvslipning i Stockholm, men är osäker på var du ska börja, vad du ska tänka på och om exempelvis just ditt golv går att slipa? Vi tänkte här gå igenom några vanliga frågor och ge svar på dessa. Det finns några saker att ha i åtanke och genom att rada upp de vanligaste frågorna så hoppas vi kunna underlätta för dig inför ditt projekt.

Fråga: Ska jag genomföra en golvslipning i Stockholm på egen hand?

Svar: Det går att slipa golven utan professionell hjälp, men det handlar också om någonting som är ganska svårt att lyckas med. En slipmaskin väger ungefär 80 kilo och är allt annat än enkel att manövrera. Man behöver kunskap och rutin för att klara av att hantera den och det krävs mer än att bara provslipa lite hos uthyraren. Det finns alltid risk i att du slipar för mycket och skadar golvet bortom räddning. Varje golv har viss slipmån och tar man för mycket så kan det vara omöjligt att korrigera. Tänk även på transporten: hur får du slipmaskinen från punkt A till punkt B?

Fråga: Vilket företag ska jag anlita för en golvslipning i Stockholm?

Svar: Börja med att ta in så många offerter som möjligt och ställ dessa mot varandra. Välj bort de dyraste och de billigaste alternativen. Gå sedan vidare i din undersökning och se över exempelvis F-skatt, försäkringar, garantier och referenser. Du kan även rikta fokus mot dammfritt. Företag som har en uppdaterad maskinpark kan erbjuda en dammfri golvslipning i Stockholm och det är en stor fördel för dig.

Fråga: När får jag slipa golven?

Svar: En golvslipning lever om ganska rejält så det är en fördel om du kan få den utförd under dagtid. Informera grannarna genom lappar i trapphuset. Ska du slipa golven under kvällstid så se till att hålla det inom de regler som finns i er BRF. Fråga: Kan jag använda mitt Rot-avdrag för en golvslipning i Stockholm? Svar: Ja, det kan du göra. En golvslipning är ett av de mer populära projekten inkluderade i Rot-avdraget och fler och fler har insett fördelarna med att slipa golven snarare än att investera i ett nytt sådant. Med Rot-avdraget kan du dra av 30% av den totala arbetskostnaden. Det beloppet dras redan på den faktura du erhåller.

Fråga: Varför välja en golvslipning?

Svar: Det finns flera skäl till detta: en golvslipning tar fram skönheten i ett äldre golv igen. Ett nytt golv är mycket, men det är aldrig speciellt snyggt eller personligt till en början. Det behöver tid på sig för att utveckla en patina. Ser man till priset så skiljer det många sköna tusenlappar mellan en golvslipning och ett nytt golv. Dessutom slipper du en massa bekymmer med att riva ut - och frakta bort - det gamla golvet och du slipper lägga in det nya. Golvslipning vinner i längden. Har du möjlighet att slipa golven så är det i nio fall av tio det bästa alternativet.

Seriös och erfaren takläggare i Stockholm

12 apr 2022

Att lägga om taket i Stockholm klarar man inte själv utan det behövs en kunnig takläggare. Men hur vet man egentligen att det är dags att lägga om taket?

Taket hjälper huset att hålla sig friskt och förhindrar att det blir fuktskadat och därför är det viktigt att man också lagar och byter ut det när det behövs. Hur ofta man måste byta taket beror delvis på vilken typ av material det är och hur pass skicklig takläggaren var. Men väder och vind sliter också hårt på ett tak och hus nära kusten och i mer öppna landskap brukar behöva byta taket lite oftare. Fast underhåller man taket och lagar, målar och tvättar det när det behövs kan man få det att hålla mycket längre. Därför är det viktigt att man kontrollerar taket årligen. Helst på våren och hösten, men också då det stormat lite extra.

Låt takläggaren besiktiga taket

Ibland är det svårt att själv bedöma när det är dags att lägga om taket. Då kan man i stället be en takläggare i Stockholm om hjälp. Men det gäller att vända sig till en seriös takläggare och inte någon som bara är ute efter att tjäna så mycket som möjligt. Bäst är att välja en takläggare som lagar, underhåller och lägger tak. Då kommer takläggaren ge förslag på lämpliga åtgärder och sådant som måste göras för att förhindra att det börjar läcka. Man får också reda på om taket omgående måste bytas eller om det klarar ytterligare några säsonger. Läs mer om att kontakta takläggare här: www.stockholmtakläggare.se

Bästa resultat med takläggare i Norrtälje

29 mar 2022

Letar du tak över huvudet är det bråttom att finna en takläggare i Norrtälje. Vill du förbättra det tak du redan har behöver du också hjälp. Tegel eller plåt?

Det finns folk till allt sägs det, men då brukar oftast andemeningen vara lätt negativ. För oss höjdrädda går det att säga exakt samma mening med glädje och tacksamhet. Det är fantastiskt att det finns personer som inte bara törs ge sig upp på högre höjder, utan till och med arbetar där.

Hustak är viktiga på flera sätt eftersom det handlar om både utseende och funktion. Bland det första du ser när du beskådar en byggnad är ju taket. Oftast tänker man inte så, men om taket är medfaret och trasigt blir det mycket tydligt. Sedan skyddar taket byggnaden och är viktigt för ventilationen – problem med denna beror inte sällan på takets skick.

Rådgör med en takläggare

Alla har vi olika smak och tycken. När det är dags för takbyte eller reparation finns det lite att fundera över. Har du idag ett visst takmaterial är det inte säkert att stommen fungerar ihop med andra material. Vill du byta material eller färg behöver du också stämma av med byggnadsnämnden i din kommun.

Börja därför i rätt ände och kontakta en firma i Norrtälje med kompetenta takläggare. De har erfarenheten och vet hur byggreglerna tolkas där du bor. De kan föreslå vettiga lösningar och bedöma eventuella skador. En gratis kalkyl senare kan du fatta ett bra beslut och jobbet kan genomföras med högsta kvalitet. På denna hemsida kan du kontakta en takläggare: www.takläggarenorrtälje.se

Gör innergården i Stockholm trivsammare med innergårdsrenovering

25 mar 2022

Är du fastighetsägare i Stockholm och funderar på hur du ska göra fastigheten mer attraktiv för de boende? En innergårdsrenovering höjer på ett enkelt sätt trivsamheten i området.

Stockholm vimlar av innergårdar och konceptet innergård är faktiskt väldigt vettigt. På grund av sin utformning är de ofta skyddade från de värsta oväder och erbjuder en avskildhet från resten av staden som en öppen gård inte kan erbjuda. Har man små barn är det en perfekt plats för lek eftersom de inte riskerar att till exempel springa rakt ut i en väg. I en storstad där det finns färre grönområden är innergårdarna viktigare för den allmänna trivseln än i områden med mer grönska. Som boende vill man inte alltid behöva ta sig någon annanstans för att få sin dos av växtlighet och lugn, utan man vill gärna ha möjligheten att få det på hemmaplan.

Låt innergården komma till sin fulla rätt med en innergårdsrenovering

En dröm för många är en trivsam innergård med mycket grönska. Dit man kan gå med sin kaffetermos och fikakorg så snart den första vårsolen kommer fram. Att ha en plats där man kan anordna grillfester och födelsedagskalas i nära anslutning till bostaden är också något som kan vara viktigt för människor.

Innergårdsrenovering i Stockholm en bra sak att satsa på om du är fastighetsägare och vill göra fastigheten mer attraktiv för potentiella köpare eller hyresgäster. De pengar du lägger på renoveringen kommer med stor sannolikhet att komma tillbaka i form av ökat värde på fastigheten.

Snygg och prisvärd badrumsrenovering i Göteborg

18 mar 2022

Bor ni i Göteborg och planerar att renovera badrummet? Då gäller det att se upp då det är mycket som kan gå fel vid en badrumsrenovering. Här kommer några tips på hur man undviker fallgroparna.

Badrummet renoverar man inte särskilt ofta och därför är det extra viktigt att det blir precis som man önskar när man väl gör det. Men eftersom badrummet används dagligen och måste stå emot fukt och vatten, krävs det särskilt utbildade hantverkare vid renoveringen. Slarvar man med detta och man drabbas av fuktskador på grund av felaktiga installationer, kommer inte hemförsäkringen att gälla. Därför är det väldigt viktigt att man försäkrar sig om att den byggfirma man anlitar är certifierad för våtrumsarbeten. Då en badrumsrenovering i Göteborg lätt blir kostsam är det viktigt att redan från början göra upp en budget över hur mycket renoveringen får kosta.

Vid en badrumsrenovering är planering och färgval extra viktiga saker

Innan man sätter igång med renoveringen kan det vara bra att fundera över om det är något som inte fungerar med det gamla badrummet. Kanske vill man byta plats på tvättställ och toalett? Eller slänga ut badkaret och i stället sätta in en dusch för att även få plats med förvaring? Badrummet får gärna sticka ut lite men det kan ändå vara bra att tänka till lite extra när det kommer till färgval och stil. Ett badrum renoverar man ungefär vart femtonde till tjugonde år, vilket innebär att man måste stå ut med färgvalet i ganska många år.

Fördelar med en brandskyddsmålning

5 mar 2022

Vill du brandsäkra i ditt hem eller kontor? Då kan en brandskyddsmålning vara något för dig. Med bra kvalitet och en miljövänlig färg kan du få ett hem eller kontor som är relativt brandsäkert.

Det finns inget så förödande som när en brand härjar. Vare sig det är ute i skogen, eller i någons hem. Det värsta är givetvis när liv släcks, allt på grund av en eld. Bränder blir väldigt starka och kan vara svårsläckta. Om de väl sätter igång, då sprider de sig snabbt. Det är av den anledningen vi alltid fått lära oss hur viktigt det är att släcka ljus och liknande efter sig. Man har även fått höra om riskerna med att ha kontaktar i när man inte är hemma eller på nattetid. Trots att man är försiktig kan saker hända. Men om man har en brandskyddsmålning så arbetar man mot branden. Det gör det svårare helt enkelt för den.

Brandskyddsmålningen bromsar branden

Tid räddar liv och tid är allt vi behöver när det brinner. Så om man gör en brandskyddsmålning i sitt hem eller på kontoret så får man mer tid. Med hjälp av en speciell färg som man målar på väggarna, så får man ett brandskydd. Den funkar som så att den skummar i kontakt med elden. Detta skummet kan släcka elden men dessutom håller det nere värmen och bromsar röken från spridning. Ju fler lager färg man har på väggen, desto mer skummar den sig. Brandskyddsmålningen gör de med kvalitet och noggrannhet. Läs mer om brandskyddsmålning på den här hemsidan: brandskyddsmålning.net

Anlita ett byggföretag i Stockholm när det ska bli rätt

1 mar 2022

När du ska få något gjort så behöver du anlita folk som vet vad de sysslar med oavsett om det gäller renovering, ombyggnad eller tillbyggnad. Du behöver anlita ett byggföretag i Stockholm.

Har du tröttnat på att villan saknar en uteplats? Eller vill du bygga om garaget? Kanske bygga till en lagerbyggnad till företaget? Vad det än är som du funderar på så behöver du ha tag i hantverkare som vet hur man bygger på ett korrekt och säkert sätt. Byggföretag i Stockholm har skadeförsäkring och nöjdkundgaranti, och du blir inte ruinerad av att anlita dem då de har mycket konkurrenskraftiga priser. Dessa yrkesmän har erfarenhet från allt inom byggnation och deras kundlista är imponerande då de har renoverat stora hotell, byggt skolor, förskolor, LSS-boenden med mera. Du kan dessutom vara trygg med vetskapen att materialen de använder är av högsta kvalitet. Materialet är inget att spara på då det är det som är fundamentet för en stadig konstruktion.

Ett byggföretag med skräddarsydd service

När du väljer att arbeta med ett byggföretag i Stockholm så kommer du få skräddarsydd service efter dina behov. De sköter all kommunikation med eventuella underleverantörer så du får mer tid över till annat. Kom ihåg att tid är det enda du inte kan få mer av i livet så därför utförs jobbet så snabbt och smidigt som möjligt så att du kan lägga din tid på viktigare saker, till exempel familjen. Beställ en offert idag.

Vill du vara målare på en målerifirma i Stockholm?

4 feb 2022

Det låter nog som ett roligt jobb att måla hela dagarna, speciellt om du är anställd som målare i Stockholm. Då får du möjligheten att göra det fint för många människor som vill ha hjälp.

Tycker du om färg och form? Gillar du att blanda färger och att göra det så fint som möjligt hemma hos andra? Är du snabb och noggrann? Har du lätt för folk och att vara lite social? Kan du arbeta såväl i team som enskilt? Är svaren ja på alla dessa frågor är du nog en person som skulle kunna passa bra för och känna att det är roligt att jobba på en målerifirma i Stockholm. Det är få jobb som bereder en sådan glädje som att se ett resultat som glädjer köparen. De som beställt en tjänst av en målerifirma i Stockholm blir sällan besvikna. Alla som arbetar där älskar nämligen det de gör och presterar därför hundra procent på sina jobb.

Blir målare med egen firma i Stockholm

Om du tycker att det är roligare att driva en egen firma än att vara anställd på en målerifirma i Stockholm, är det fritt fram att starta ett eget bolag med inriktning på måleri. Att driva en målerifirma i Stockholm är både lätt och svårt. Lätt för att det finns så många människor som behöver dina eminenta och kvalitativa tjänster och svårt för att det är hård konkurrens om alla jobb som dyker upp. Men de brukar räcka och bli över till alla.

Ge nytt liv åt ditt slitna parkettgolv med golvslipning i Stockholm

27 jan 2022

Tiden är en bister verklighet. Samtidigt som den skänker karaktär till människor och ting så sliter den även på dem. Med golvslipning i Stockholm ger du din parkett lystern och ungdomen åter.

Finns det något bättre än ett stiligt trägolv? Det skänker karaktär och värme till ett hem eller ett kontor och är ett bra val om du till exempel är allergisk mot heltäckningsmattor. Dock kan din parkett med åren behöva lite extra kärlek. Repor och skador samt att det kan bli matt gör att det kan se tråkigt ut. Detta går dock att lösa till förmånliga priser med golvslipning i Stockholm. Ge ditt golv lite omtanke så att det kan fortsätta vara fundamentet som du står på i flera år till. Låt en expert se över din parkett och ge den ungdomen åter.

Kvalité och noggrannhet med golvslipning i Stockholm

Firmor för golvslipning i Stockholm har inte tid att erbjuda undermålig service. Det används endast de bästa verktygen för jobbet och de hanteras av ett proffs med lång erfarenhet i fältet. Och har du annat som behöver ses över så utför de även renoveringar, slipar trappor, åtgärdar vattenskador, målar och de kan till och med se över din elektricitet. Detta är proffs utöver det vanliga som sätter ditt hem, ditt företag och dig först. De utför jobbet snabbt eftersom tid är det enda du inte kan få mer av i livet och allt görs till konkurrenskraftiga priser. Välj golvslipning i Stockholm.

Enkel dränering i Stockholm

25 jan 2022

Det är inte alltid att en dränering i Stockholm behöver vara så märkvärdig. Man kanske inte ens behöver gräva. Anlita ett företag som ger dig värdefulla tips för åtgärder i just ditt hus.

En vanlig dränering brukar hålla i ungefär femtio år, så det är under alla omständigheter en bra investering för fastighetens välmående. Men om du till exempel vill inreda en källare, måste du kolla upp det där med fukten allra först. Det finns speciella väggmattor som man kan isolera med för att inte få in fukt i huset. Ditt dräneringsföretag kan ge dig expertråd när de har sett hur det ser ut i ditt hus.

Det finns små klassiska tips

Du kan göra ganska mycket själv för att undvika fukt i huset. Plantera inte en massa stora växter nära husgrunden. De kräver mycket vatten, och du riskerar att det blir en massa blöt jord runt väggarna. Om du nu måste dränera runt huset, gör du förstås det innan du lägger plattor där. Det finns många små metoder för att undvika att få fukt i huset, och för en husägare är det en viktig fråga att slippa fuktskador.

När din dränering i Stockholm är klar, kan du lätt göra din källare hur snygg som helst. Du får en extra yta utan att behöva bygga ut på din tomt. Anlita en skicklig expert på dränering, så att du bibehåller husets värde och slipper riskera några trista överraskningar längre fram. Som husägare förvaltar du då din fastighet på det allra bästa sättet.

Din pålitliga elektriker i Uppsala.

13 jan 2022

Behöver du hjälp med elen hemma eller på arbetsplatsen, så finns din professionella elektriker i Uppsala alltid nära till hands för utförande av alla olika typer av elarbeten, stora som små.

Tillbyggnaden på huset börjar bli klar och nu är det dags att börja dra elen innan det sista arbetet slutförs och det är blir tillfälle att flytta in i de nya rummen. Nu är ni ju säkert inga elektriker själva, men vill ändå att allt ska fungera perfekt. Vi vill ju inte riskera att tvättmaskinen slutar fungera bara för att du rostar bröd eller att ljuset tänds i garaget när sonen ska spela på datorn. Skämt åsido, men det finns skräckexempel på när elektrikern varit helt ute och cyklat. Tur att det inte var en elektriker i Uppsala. Här hittar du nämligen högst kompetent yrkesfolk som ombesörjer att elen i er tillbyggnad blir både funktionell och säker.

Skapa spänning på rätt sätt med en säker elektriker.

En mångsidig elfirma har ofta många strängar på sin lyra och kan med största säkerhet utföra både stora och små elinstallationer. Behöver det jordas i äldre fastigheter, eller elen dras om i kontorsbyggnaden, så löses det utan några problem. Din elektriker i Uppsala tar uppdrag både från privatpersoner och företag och du kan i de flesta fall få ett kostnadsförslag på arbetet. Tänk på säkerheten i hemmet! Att riskera olyckor på grund av elfel i fastigheten är en mycket onödig och dum risk. Ta därför hjälp från elektriker som har full koll på läget.

← Äldre inlägg