Blogg

Golvläggare i Stockholm lägger in vackra trägolv

27 nov 2021

Är det dags för dig att lägga in ett nytt och fräscht golv? Kunniga och erfarna golvläggare i Stockholm erbjuder tjänster som golvläggning, underhåll och slipning av köksbänkar med mera.

Att lägga in ett nytt golv tycker många låter lockande att göra på egen hand. Du kanske själv har funderat på att lägga ett golv då det låter enkelt. Det finns mängder av snabblösningar på marknaden som exempelvis klickgolv. Nu är det inte så enkelt som det låter att lägga ett golv då underarbetet kräver en hel del kunskap. Ett väl utfört underarbete krävs för att golvet ska bli slätt och ligga stadigt på plats. Det är nödvändigt att jobbet utförs av en erfaren och kunnig fackman om du till exempel vill ha en komplicerad mönsterlagd parkett. Om du ska ge dig på att lägga ett trägolv själv behöver du verktyg som sticksåg, fogsvans, vinkelhake, distanskilar, tumstock, bakslagare och spännband för golvläggning med mera. Anlita en golvläggare i Stockholm så kan du känna dig lugn och trygg med att allt utförs professionellt.

En golvläggares tips för ditt trägolv

Om du väljer rätt träslag är ett trägolv ett bra val ur miljöhänsyn. Du bör se till att sköta om ditt trägolv så det får ligga kvar under en längre tid. Trägolv är enkla att hålla rena och bidrar till ett trivsamt klimat inomhus. Till vardags räcker det med dammsugning och avtorkning med en lätt fuktad mopp. För att uppdatera utseendet går det enkelt att slipa, lacka eller vaxa om ditt trägolv.

Takläggare i Avesta är experter på material

25 nov 2021

Papptak är billiga, om än inte så hållbara. Plåttak är både lätta och moderna. Tegelplattor är snyggt om taket håller för tyngden. Takläggare i Avesta är experter på alla slags material.

Förmodligen har du funderat på takmaterial en hel del. Det finns mycket att välja på, och som privatperson utgår du nog från vad som är snyggt på just ditt hus. När du kontaktar en professionell takläggare i Avesta kan du diskutera och få goda råd om vilket material som rent praktiskt är bra och passande. Vill du satsa på något riktigt pampigt, kanske blanka tegelpannor, så kanske underlaget behöver åtgärdas också, så att takstolarna håller för tyngden.

Att förverkliga sin dröm

Kanske har du en bestämd uppfattning om vilket tak du vill ha. Vill du ha ett arbetsbesparande och hållbart tak kanske plåttaket är det bästa. Det behöver i princip bara målas ibland, så håller det sig snyggt länge. Där ska man bara se upp så att det inte bildas rost i kanterna. Plåttak är mycket populära, kanske för att de är så lätta viktmässigt och enkla att sköta. Inga pannor kan lossna, spricka eller ramla ner.

Vill du satsa en slant finns det inga gränser för hur exklusivt ditt tak kan vara. Nya material är också fräscha och håller hög kvalitet. Takläggaren får förstås kolla undertill också hur tätskiktet ser ut. Förverkliga din dröm om det perfekta taket, men anlita ett riktigt proffs som har mångårig vana och som kan tipsa dig om olika metoder och material.

Målare i Stockholm sätter färg på det mesta

15 nov 2021

Du kan spara både tid och pengar om du anlitar en målare i Stockholm. Det är viktigt att göra ett grundligt underarbete då du målar. Riktigt bra målning kräver erfarenhet och utbildning.

Behöver du sätta färg på någonting i ditt hem? Du kanske är på väg att själv ge dig på att måla väggar, tak eller andra ytor. Tyvärr är det vanligt att folk som målar själva slarvar med underarbetet. Många låter blir att slipa väggen ordentligt innan de sätter igång med målningen. Resultatet av ett slarvigt utfört underarbete är en ojämn yta och en färg som släpper. Om du anlitar en målare redan från början är du säker på att allt görs grundligt med stor noggrannhet. Det är mycket som en riktigt bra målning kräver. Den som målar måste ha utbildning och kunskap om olika verktyg. Det krävs även kunskap om hur olika underlag ska förberedas, erfarenhet och ett gott handlag.

Låt en målare ge ditt hem ett nytt och fräscht utseende

När du anlitar ett företag för hjälp med målning kan du känna dig trygg med att grundarbetet blir ordentligt genomfört. Det är inte bara väggar och golv som målarna jobbar med. Erfarna målare erbjuder även tjänster som fönstermålning och tapetsering. Glöm inte bort dina fönster. Karmar och spröjs måste målas med jämna mellanrum för att se snyggt ut och hålla tätt. En god idé är att du beställer både målning och tapetsering samtidigt, som matchar varandra, så får du snabbt ett nytt och fräscht hem. Läs mer om målare på den här hemsidan: målarestockholm.biz  

Behöver ni en takläggare i Örebro?

15 nov 2021

Ska ni bygga hus och behöver en takläggare i Örebro till hjälp? Då ska ni se till att få in offerter från olika firmor innan ni gör ert val och bestämmer er för vilken takläggare som ska hjälpa er.

Det nya huset som ni länge har planerat inför är snart färdigt för att sättas upp. Ni köpte tomt redan förra året men sedan har det tagit lite tid med allt annat som behövt göras runt omkring. Men nu så ska bygget äntligen starta och om allt går som det ska så kommer ert nya hus att vara färdigt inom ett år. Ni har medlat mellan alla hantverkare om vem som ska komma för att göra vad. Det enda som ni inte har fixat med ännu är vem som ska komma för att lägga taket. Ni kanske måste ta tag i saken och faktiskt se till att anlita en takläggare i Örebro?

En takläggare som får jobbet gjort snabbt och billigt

Sagt och gjort. Din man ringer för att ta in offerter från flera av traktens lokala takläggare. Ni kollar igenom dessa och ser till vem som kan göra jobbet snabbast och billigast. Självklart vill ni ha ett tak som är väl lagt och snyggt, men det måste också kunna göras inom den tidsram som ni tillsammans har planerat. Till slut bestämmer ni er för en takläggare i trakten som får komma och göra jobbet. Nu känns allting så bra. Ni har planerat allting och snart kommer ni bo i ert nya hus.

Badrumsrenovering i Upplands Väsby - det självklara valet

14 nov 2021

Badrum behöver få bli renoverade då och då. Med tiden kommer vi på mer praktiska lösningar för våra badrum samt att modet förändras. Anlita hjälp med er badrumsrenovering i Upplands Väsby.

Att renovera ett badrum kan innebära många saker. Den gamla toaletten ska bytas ut mot en ny och mer modern modell. Badkaret kanske ska bytas ut mot en duschkabin istället för att barnen inte längre bryr sig om att bada badkar på samma vis längre som när de var små. Handfat och väggskåp ska bytas ut mot mer praktiska och funktionella sådana. Det ska läggas in nytt golv och kanske ska det bli kakel på väggarna istället för plastmatta som har suttit där tidigare. Valen är många och oändliga egentligen när det kommer till badrumsrenovering och vad man vill ska finnas i badrummet.

Ta hjälp av en erfaren firma för er badrumsrenovering

Behöver ni kanske lite hjälp med er kommande badrumsrenovering i Upplands Väsby? Det är inte lätt att göra allt på egen hand inte. Särskilt inte om man är oerfaren och inte vet hur det ska göras. Man behöver ta hjälp av en snickare, en rörmokare och en mattläggare. Bokar ni en firma för er kommande renovering av badrummet så kommer de att sköta så att allt blir gjort i tid och att alla som behöver komma för att ordna saker kommer dit. Det är egentligen det allra bästa att göra eftersom man då själv slipper ringa till flera olika fackmän.

Hitta en bra golvläggare i Stockholm

10 nov 2021

Det finns gott om hantverkare att få tag på idag. Det gäller bara att hitta någon bra som kan hjälpa en med det man behöver ha hjälp med. Ska ni lägga golv och behöver en golvläggare i Stockholm?

Morgonen startade som alla andra morgnar brukar göra i er familj. Alla vaknar upp i panik över att klockan är alldeles för mycket och alla kommer bli sena. Barnen ska till skola och förskola och ni behöver vara i tid till jobbet. I allt kaos med frukostbestyr och packning för att komma iväg till skolan med barnen i tid, faller en skåpslucka ned i ena barnets huvud och landar med en duns i golvet. Barnet gråter så klart och får en bula i huvudet, men inte värre än så. Med golvet är det värre. Det är ett stort jack och fula skrapmärken på ert nylagda köksgolv.

Hitta en golvläggare i Stockholm snabbt

Ni måste försöka få tag i en bra golvläggare i Stockholm som kan komma och byta ut delar av köksgolvet åt er. Helst redan den här veckan, men det kanske blir svårt att få till. Ni ringer runt och kollar om någon kan komma för att hjälpa till. Ni hittar en firma som har en ledig golvläggare som kan komma redan under dagen och kika på golvet. Så skönt. Ni kommer få ordning på golvet redan innan helgen. Det är tur att det finns bra hantverkare och golvläggare i Stockholm när man behöver dem.

Gedigen fasadrenovering i Stockholm

25 okt 2021

Har ni en fastighet i Stockholm som är i behov av fasadrenovering eller fönsterbyte? Fasaden och fönstren ska precis som taket hjälpa till att hålla fukten ute men de ska också isolera bra.

En fasad ska givetvis vara snygg och passa huset men den har också andra viktiga egenskaper, särskilt i vårt land med växlande årstider och där det kan bli både fuktigt och riktigt kallt. Fasaden hjälper till att hålla fukten ute och förhindrar att fastigheten drabbas av mögel och röta. Har man en fastighet där putsen har börjat lossna och färgen flagna, måste man därför skynda sig att renovera fasaden.

Har man inte tidigare tilläggsisolerat eller bytt ut dåliga fönster kan det vara bra att göra även detta vid fasadrenoveringen. Då får man ett bättre inomhusklimat både på vintern och sommaren, samtidigt som fastighetens energikostnader sänks.

Fasadrenovering med miljövänliga naturmaterial

En fasadrenovering måste ske varsamt då det estetiska intrycket är viktigt. Man får heller inte förändra en fasad utan att först ha fått detta godkänt av stadsbyggnadskontoret i sin kommun. Detta gäller även vid byte av kulör och byte av fönstermodell. Vill man återställa en fasad till ursprungsskick brukar det inte vara några större problem att få bygglov. Det är vanligt med putsade eller murade fasader och förr eller senare måste putsen bytas eller sprickor lagas.

För att få ett så jämnt och hållbart resultat som möjligt ska man vara noga med att anlita en utbildad murarmästare när det är dags för fasadrenovering. De använder sig också av naturliga material som andas när temperaturen och luftfuktigheten ändras. Det gör att både färgen och putsen håller bättre och inte flagnar. Dessutom är naturmaterial bättre för både människor och miljö.

Offerter från några olika företag specialiserade på fasadrenovering

En fasadrenovering kostar en hel del men den höjer också värdet på huset. Byter man dessutom ut dåliga fönster och tilläggsisolerar finns det mycket pengar att spara. Är man en fastighetsägare, bostadsrättsförening eller småhusägare som står inför en fasadrenovering i Stockholm, ska man ta in offerter från några olika företag och jämföra priser. Men det är viktigt att också ta hänsyn till referenser och referensobjekt.

För att undvika tråkiga missöden med en fasadrenovering som kanske avstannar, om företaget man väljer att anlita skulle gå i konkurs, gäller det också att kontrollera företagets ekonomi hos Skatteverket. Skriv sedan ett ordentligt avtal med fasadrenoveringsföretaget där det klart och tydligt framgår när renoveringen ska vara klar.

Satsa på rätt golvslipning i Stockholm

18 okt 2021

Du har faktiskt inte hur många chanser som helst att slipa ett golv. Se till att det blir rätt gjort första gången genom att anlita en expert på golvslipning i Stockholm för ett slipat resultat.

Många får det att låta som om det alltid är rätt val att slipa golvet i stället för att lägga nytt. På ett sätt är det sant. Ett äldre trägolv är i princip alltid stiligare och charmigare än ett nylagt. Men det är värt att komma ihåg att du inte kan slipa samma golv hur många gånger som helst. Till slut blir det slipbara lagret på golvet helt enkelt för tunt. Då har du bara två saker att välja på: att leva med ett slitet och hackigt golv eller att lägga nytt. För dig som tycker det låter som en mardröm att behöva riva upp en älskad parkett, gäller det att välja sin golvslipare med omsorg.

Slipa golven så sällan som möjligt

Särskilt i Stockholm finns det många lägenheter där det verkligen inte skulle passa in med ett nylagt golv. Sekelskiftesvåningar kräver exempelvis sina ytskikt. I bostadsannonserna är “original” alltid ett storsäljande ord. Att du själv ska försöka dig på att slipa om ditt värdefulla golv är nog ingen bra idé, men även när du ringer in ett proffs på golvslipning i Stockholm är det viktigt att du får tag på rätt person. Expertis, lång erfarenhet och goda referenser är ett grundkrav. Du vill som sagt inte behöva slösa på slipskiktet. Läs mer om golvslipning på denna sida: https://www.golvsliparnastockholm.nu/

Papptak Stockholm - ett prisvärt alternativ

6 okt 2021

Papptak Stockholm - ett prisvärt alternativ. Dags att lägga nytt tak på villan? Ska du som fastighetsägare byta tak eller har er BRF en utmaning i att hitta rätt typ av tak inom er budget? Papptak är idag en lösning som inte enbart är exkluderad till exempelvis friggebodar och mindre byggnader. Idag är papptak någonting som passar alla typer av hus och fastigheter - och som dessutom kommer med stora fördelar.

Papptak i Stockholm har aldrig riktigt setts som ett giltigt alternativ. Oavsett om man som villaägare planerar för ett takbyte eller om det handlar om en större fastighet där man måste byta tak så övervägs sällan papptak som en lösning.

Detta kommer av naturliga skäl: papptak har länge brottats med problem i form av kort livslängd och där materialet tenderar att spricka och gå sönder. Därför är papptak också den lösning som man väljer exempelvis för en bod, en friggebod eller exempelvis ett fristående garage. Så har det varit, men så är det inte längre. Dagens papptak har nått en exceptionell teknisk utveckling och passar såväl på villor som på större fastigheter i Stockholm. Det är definitivt ett val värt att överväga.

Fördelar med papptak i Stockholm

Papptak har alltid haft en fördel jämte andra takmaterial och detta i form av priset. Kostnaden för både material och arbetet med att lägga ett papptak - tack vare att det går fort - är betydligt lägre än vad fallet är med exempelvis betongpannor, tegel eller plåttak. En fördel som emellertid också kunnat ställas direkt mot en nackdel i form av kort livslängd. Man köper in ett billigt papptak i Stockholm - men tvingas byta detta redan efter kanske tio år. Väljer man istället ett tegeltak så får man förvisso en högre kostnad - men också en avsevärt mycket högre livslängd.

Detta är inte längre ett giltigt argument. Dagens papptak kan - förutsatt att det läggs på ett fackamannamässigt sätt - erbjuda en livslängd på närmare 30 år. Detta utan att priset når speciellt höga nivåer. Papptak är fortfarande ett billigt alternativ i Stockholm - och numera så klarar det även av alla attacker som taket i fråga dagligen utsätts för.

En annan viktig sak är att det även passar alla typer av hus och fastigheter och detta oberoende av taklutning. Det senare är det som ligger bakom den tekniska utvecklingen till mångt och mycket. På moderna hus med lite taklutning så blir papptak egentligen det enda alternativet. Genom att materialet förädlats och blivit med stryktåligt så är det numera också ett fullgott alternativ.

Välj rätt takläggare för ditt papptak

För att nå den långa livslängden som papptak idag kan erbjuda så krävs en professionell takläggning. Det är inte ett projekt du som lekman gör på egen hand. Med rätt takläggare i Stockholm så garanteras du en längre livslängd och ett tak som står emot både tidens tand och attacker från moder jord. Taket är i det närmaste underhållsfritt och det har en lätt vikt - vilket gör att det inte sliter på konstruktionen.

Fördelarna är många, men som sagt - en professionell läggning är ett måste för att dessa ska nås. Det enda negativa som går att anmärka på gällande papptak i Stockholm gäller egentligen det estetiska. Taket är inte särskilt vackert, men det är också - beroende på lutning - något som man kan bortse från.

Varför måla själv när det finns målare i Västerås

1 okt 2021

Mycket ska hinnas med under dagen. Att slippa ifrån några saker kan vara skönt och ge dig tid över till andra saker som du vill göra istället. Anlita en målare i Västerås när du behöver måla om.

Vi har alla det svårt med tiden. Det är alltför ofta vi inte hinner med det vi behöver och vill göra under en dag. Dygnet har för få timmar. Antingen skulle vi behöva fler timmar på dygnet eller klona oss för att hinna vara med på allt som vi vill. Livspusslet kan vara nog så svårt att hinna med utan att vi behöver lägga till fler saker som måste göras. När du behöver måla om huset kan du istället för att göra det på egen hand, anlita någon annan som får jobbet gjort åt dig. Ta hjälp av en målare i Västerås att måla om sovrummen istället för att lägga ned tiden på det själv.

Målaren ger dig mer tid till annat

Din tid är värdefull och du behöver välja vad du lägger den på. Om du ska stå och måla om barnens sovrum under flera dagar i rad, så kommer du antagligen att missa så mycket annat. Annat som du egentligen hade behövt göra eller behövt vara med på. Barnens aktiviteter, skolmöten, möten med ledningsgruppen på jobbet, you name it. Det finns inte tid för allt vi måste eller vill göra. Och då är det ju väldigt bra att det finns hjälp att få. Som av en målare till exempel.

Stockholms mest funktionella attefallshus

27 sep 2021

Behöver du extra ytor till dina intressen? Eller kanske någonstans där dina släktingar kan bo vid besök? Då kan ett attefallshus i Stockholm vara det som krävs för att alla ska få sin plats.

En extra yta kan du säkert alltid göra något nyttigt och bra av. Kanske vill du ha en bastu och relax? Sovmöjligheter till dina släktingar? En ateljé där du kan måla? Eller en möjlighet för dina barn att flytta hemifrån tidigare? Ett attefallshus blir precis det du önskar av det, och det är bara du själv som bestämmer hur du vill inreda de trettio kvadratmeterna. Kanske blir det någon riktigt bra funktion, eller så går du helt på nöje. Eller varför inte få Stockholms mest funktionella attefallshus genom att kombinera flera av de funktionerna?

Attefallshus i din smak

Det enda som sätter gränser i ett attefallshus är byggytan. Men det finns inget som säger hur taket ska se ut. Därför är det många som väljer attefallshus med en lite högre takhöjd så det får plats ett sovloft. Det blir en perfekt yta för att kunna få plats med övernattande gäster. Men det blir också en bra plats där du kan lagra andra säsongers kläder, julpynt eller vad som helst som du vill ha inomhus men inte framme. Detsamma gäller alla ytskikt. Du kan välja billigare varianter med enklare material och fönster. Eller så slår du till och väljer tillval så att du får ditt eget lilla slott, bara i ett mindre format. Läs mer om attefallshus på denna hemsida: https://www.attefallshusstockholm.nu/

Takläggare i Södermanland är vana vid höjder

21 sep 2021

Det gäller att inte ha svindel när man jobbar som takläggare i Södermanland. Jobben är ofta på riktigt höga höjder. Men man behöver inte vara orolig för de jobbar med höga säkerhetskrav också.

Som ett vanligt hantverk men ändå inte. Att arbeta på hög höjd ställer stora krav på säkerhetstänkande. Arbetet uppe på ett tak är också utsatt för vädrets makter på ett särskilt sätt. Antingen gillar man det eller så skaffar man sig ett annat yrke, men takläggare är en sort för sig.

Arbetet med tak kan verka otacksamt också för att man ibland inte ens ser allt arbete som lagts ner på det eftersom det är så högt upp. Bockad plåt och anpassat trä. Takpannor i raka fina rader som inte blåser av. Men ett välgjort arbete kan hålla ute kyla och väta under många år och det är genom takets livslängd som man ser hur skickligt det är gjort.

Takläggare lägger inte bara tegelpannor

Även om ett tak är välgjort kan det ändå bli skadat. Träd och grenar kan slå sönder det och då måste man upp och byta ut. Ett företag som sysslar med tak kan laga och lägga nytt. Kanske har man ett gammalt plåttak som sett sina bästa dagar så att man vill byta till ett nytt material. Hängrännor behöver också ses över och bytas ibland och det ingår i en takläggares uppgifter. Det viktigaste är att anlita yrkeskunnigt folk som följer alla branschföreskrifter, inte tar några risker och vet hur man håller vattnet borta.

Proffsig målerifirma i Stockholm

22 jul 2021

Om man bestämt sig för att renovera men inte vet hur det går till eller inte är särskilt förtjust i tanken finns ett annat alternativ att få det gjort. Nämligen genom att hyra in en målerifirma.

När Wilmer äntligen hittade huset han länge drömt om blev det inte som han tänkt sig. När han svängde in på uppfarten första gången var det kärlek vid första ögonkastet.

Hans drömhus var i tankarna inflyttningsklart. Det var inte detta hus. När han klev in och såg allt jobb som krävdes gick han ut.. Besviken åkte han därifrån. Men tankarna på huset fanns där hela tiden. Till och med när han sov.

Wilmer berättade om sitt dilemma för sin bästa vän. Vännen förklarade att det var bättre att köpa ett hus han verkligen ville ha än ett som var färdigrenoverat som var så där. Och visst hade han rätt. Han skulle ge ett bud och kontakta en målerifirma i Stockholm och få offert på jobbet.

Målerifirman levererade

Wilmer åkte några veckor senare ut till sitt nya hus tillsammans med en av de anställda från den målerifirma han hyrt in. Tillsammans gick de igenom vad som skulle målas och i vilka färger. De skulle även ta tag i fönsterkarmarna och den flagnande verandan.

Wilmer kunde inte tro sin tur när det visade sig att de kunde hjälpa till med både badrum och golv. Visst skulle det kosta en del men det skulle han tjäna in i tid och produktkostnader. Dessutom kunde han använda rot-avdraget för tjänsterna.

Hjälp att rita din tillbyggnad

27 jun 2021

Du hade verkligen behövt ytterligare ytor i ditt hem, men du vet inte hur du ska få till det. Den goda kontakten med ett byggbolag är bra, men du vill ändå veta att du får en tillbyggnad som passar.

Världen av byggnationer är verkligen gigantisk. Du har spenderat timmar på att titta på bilder med tillbyggnader, men du hittar inget som ser ut som ditt hus och hur du vill ha det. Och även om du hade gjort det så behöver du ju ändå någon som kan göra ritningar och skicka in alla handlingar för bygglov. Du sätter dig därför ner vid datorn och letar efter en arkitekt i Stockholm, som har referensobjekt som du känner är i din smak. Det är ju viktigt att ni talar samma formspråk och att du kan lita på att det blir ett resultat som du trivs med.

Bestäm grunderna själv

När du ska kontakta en arkitekt i Stockholm är det några punkter som du bör ha svar på. Hur stor ska tillbyggnaden vara? Vilka funktioner vill du ha i tillbyggnaden? Och hur vill du att tillbyggnaden ska se ut, i stora drag? Det är inte heller oväsentligt att du meddelar arkitekten vilken budget som du har att förhålla dig till. För det finns alltid hörn som kan kapas eller material som kan vara lyxigare. På det sättet kan du spara mycket tid hos arkitekten, och tid är pengar. Med ett bygglov är det sedan dags att skapa tillbyggnaden.

Det är på tiden att lägga nytt tak

14 apr 2021

Det går inte längre att förneka hur taket faktiskt ser ut. Det ser onekligen hemskt ut. Trots att det tvättas årligen har åldern tagit ut sin rätt. Det finns ingen räddning för detta tak.

Alla vet det uppenbara med tak, det skyddar huset. Men det skyddar inte bara huset från regn och snö, utan även från UV-strålningen. Det hjälper till och håller det mer isolerat både vinter och sommar. Beroende på var huset står tar taket olika mycket stryk. Står det under träd kan det behövas en överblick mer än en gång per år. I annat fall brukar man säga att gärna årligen ska taket ses över. Inne i huset vill man inte få problem med fukt, är taket dåligt släpper det in väta.

Klokt eller ej

När Madicken gav sig ut på taket med ett paraply trodde hon att hon kunde flyga. Vilket hon lärde sig den hårda vägen, att det kunde hon inte. Ni behöver inte lära er den hårda vägen, istället kan ni direkt lämna bort arbetet. Att lägga tak är för det första väldigt svårt, det måste bli bra gjort om det ska hålla tätt. För det andra är det på en hög höjd. Det är inte bara att kliva upp och börja arbete. Man ska kunna stå på den höjden och samtidigt göra ett fysiskt krävande jobb. När man ska anlita takläggare i Fagersta har de full koll på allt det. För deras del är det en klok sak.

← Äldre inlägg