Blogg

RSS

Bygge av uterum i Nyköping

14 Nov 2022

Om man har tröttnat på charterresor och hellre tillbringar ledig tid hemma i Nyköping, så kan man satsa på att bygga uterum att njuta i stora delar av året.

Olof och hans fru var färdiga med chartersemestrar. De hade varit iväg till många olika ställen, flera år i rad. Men nu kändes det som att de var mätta på solsemestrar. Det hade börjat kännas som att njutningen inte uppvägde kostnaderna och besväret med att resa. De var ju inga ungdomar längre och ville inte välja lågbudgetalternativen.

Dessutom började det att kännas fel att flyga för nöjes skull. Flyget var ju en av de största klimatbovarna, det hade de förstått. Nuförtiden ville man därför knappast skryta med sina semesterresor. Det hade ändrats hur man såg på det - nu var det högre status i att semestra hemma i Nyköping.

Tillverkare av uterum i Nyköping

Därför skulle de istället lägga pengar på att få en skönare tillvaro hemma. Vädret i Sverige var det dock ofta lite si och så med, så tiden de kunde tillbringa med att njuta av livet i trädgården var begränsad. Så nu hade de bestämt sig för att hitta någon som kunde bygga uterum i Nyköping.

Ett krav som de ställde på det nya uterummet var att det skulle vara välisolerat så att det hade ett skönt klimat under stora delar av året, utan att kostnaderna för uppvärmning skenade iväg. De hittade en leverantör som hade bra referenser och kunde erbjuda precis det som de önskade. Det skulle bli härligt när det äntligen blev färdigt.

Plattsättare Stockholm - frågor och svar

31 Oct 2022

När behöver man anlita en plattsättare i Stockholm och hur ska man tänka i samband med att man väljer? I den här texten tänkte vi försöka ge tips och råd kring plattsättare och vi gör detta genom att svara på några vanliga frågor som ofta dyker upp - enligt följande:

Varför ska jag välja en plattsättare i Stockholm?

Det enkla svaret är att det blir ett bättre jobb. Handlar det om exempelvis en badrumsrenovering så kan man även addera trygghet som ett argument. Tyvärr ser man idag att många fukt- och mögelskador kommer som en konsekvens av ett undermåligt arbete med plattsättning och det underarbete som krävs för att det ska bli säkert. Fusk och okunskap kan leda till stora problem och höga kostnader. Idag ställer dessutom försäkringsbolag högre krav på både dokumentation och fackmannamässigt utförda jobb. Därför krävs en plattsättare i Stockholm.

Hur hittar jag rätt plattsättare i Stockholm?

Börja med att ta in offerter från så många företag som möjligt. Kolla upp referenser och se alltid till att se över certifikat och yrkesbevis. I samband med att avtalet skrivs så ska exempelvis garantier på både jobb och material inkluderas. Viktigt gällande betalningen är att den sker efteråt och då jobbet är besiktigat och klart.

Kan jag lägga klinkers i hallen?

Fler och fler väljer att anlita en plattsättare i Stockholm även för andra utrymmen än kök och badrum. Hallen är ett typiskt exempel på detta. Genom att lägga in klinkergolv så får man ett golv som både är snyggt, funktionellt och enkelt att städa. Till skillnad från ett trägolv så står klinkers emot både fukt och väta. Ett riktigt bra val!

Kan jag använda mitt rot-avdrag för en plattsättare i Stockholm?

Ja, och det bör du göra om du är berättigad. Med rot-avdraget kan du dra av 30% av den totala kostnaden för arbete. Viktigt är att du ser till att företaget är registrerat för F-skatt - det kan du göra hos Skatteverket. Rot ger dig ett riktigt kvalitetsjobb till en väldigt förmånlig kostnad. Välj plattsättare här: www.plattsättareistockholm.se

Målare från Danderyd ger dig färg och glädje i vardagen

30 Oct 2022

Målare från Danderyd kan ge dig ytor inuti och utanpå ditt hus som ger dig en glädjefylld vardag. Du ska ju både titta på och vistas i ditt hus varje dag.

Att vakna upp i ett rum som har den perfekta kulören på väggarna i kombination med de saker du tycker mest om är ingen dum start på morgonen. Antingen får du själv ta hand om det så att du får det som du vill ha det. Eller så anlitar du en målare från Danderyd så är det snart ordnat.

Du bestämmer kulören och en målare kommer till dig och tar hand om allt underarbete som alltid ska göras först. Sedan är det dags att stryka färg på väggarna. Om underarbetet är undermåligt kommer det inte att bli ett bra resultat i slutändan. Se därför till att det blir ordentligt gjort från början.

Vilken målare ska du välja i Danderyd?

Har du aldrig varit i kontakt med en målare tidigare gäller det att åka runt och prata med några eller titta in på någon av alla de hemsidor som finns. Där kommer du få flera duktiga och kompetenta målare att välja mellan.

Det är alltid bra att veta lite mer om dem du ska anlita. Du kanske har någon vän som fått det ommålat hemma och kan rekommendera någon bra målare till dig. De flesta målare gör ett riktigt bra jobb. Annars kommer de snart att falla bort bland alla som gör bra jobb. Det är de bra man vill ha.

Alla har känt lukten av stopp i avlopp

30 Oct 2022

Stopp i avlopp drabbas alla av någon gång. Inget att skämmas för. Men du vill såklart bli av med det illa kvickt – och även reda ut varför det återkommer.

Den underbara lukten av ett stopp i avloppet är inget man glömmer i första taget. En doft med hög igenkänningsfaktor. För ärligt talat – alla drabbas någon gång av stopp i avlopp. Hur noga vi än är med att rensa duschbrunnar och handfat.

När stoppet väl sitter gäller det att bli av med det kvickt. Det är inte bara lukten som är störande – avloppet blir ju helt ur funktion när det är stopp. Mycket besvärligt för den som drabbas. Vissa avlopp är dessutom sammankopplade mellan både kök och badrum. Hela livet stannar upp på ett mycket opraktiskt sätt.

Orsaken till stopp i avlopp kan behöva redas ut

Vissa människor drabbas dessutom av stopp i avlopp med viss regelbundenhet. Då gäller det att lista ut orsaken till alla dessa återkommande stopp. Kanske finns det en långhårig man i medelåldern i hushållet? Håravfall är en vanlig bov i dramat. Du som drabbas av stopp i handfatet ofta bör även fråga din skäggige make om han möjligen trimmar skägget däröver.

En bra rörmokare kan passa på att besiktiga skicket på dina rör när han eller hon ändå är där för att lösa upp ditt stopp i avloppet. Det kan vara bra för dig som är villaägare och inte kollat rörstammarna på länge, om någonsin. Är rören svaga kan ett kraftigt avloppsstopp faktiskt riskera hela rörsystemet.

Det är dags att byta dina fönster

26 Oct 2022

Alla som äger en villa eller annan fastighet är medvetna om att det är viktigt med fönster. Förutom de rent utseendemässiga aspekterna påverkar de inneklimatet.

När man funderar över energiåtgång i en fastighet och underhåll av hus rent generellt är fönster något som alltid tas upp. Inte utan anledning heller eftersom de betyder mycket på många olika sätt. Först och främst är de något av det första man ser när man ser själva huset och därmed viktiga för intrycket.

Fönster ger olika ljusinsläpp och likaså olika värden vad gäller genomsläpp av värme. Vi vill naturligtvis att minimalt med utomhusluft ska påverka byggnaden. Vintertid vill vi slippa få en kyleffekt från fönstren och sommartid slipper vi gärna svettas då solen gassar på. Fönster av hög kvalitet gör stor skillnad därvidlag.

Att välja rätt fönster

Olika hus har olika stil och samma fönstertyp passar inte alla. Gammaldags fönster sitter inte snyggt i en modern villa och vice versa. Alltså behöver vi hitta en tillverkare som kan erbjuda ett antal olika modeller av fönster för att kunna välja rätt. Idag är de flesta också intresserade av fönster som öppnas åt “rätt” håll för att underlätta skötsel och rengöring.

Snabb leverans har aldrig varit omodernt och lär heller aldrig bli det. När man väl bestämt sig för fönster som ger lägre uppvärmningskostnader, inte är småruttna och dessutom är väldigt snygga vill vi inte behöva vänta på dem i onödan. Oavsett om din högsta prioritet är utseende eller funktion behöver du välja rätt leverantör.

Solceller i Dalarna – reducera dina elkostnader

26 Oct 2022

Nu kan du installera solceller. Din elkostnad kommer att bli lägre. Kontakta en leverantör av solceller i Dalarna för att få en miljösmart energiproduktion.

Ett bra sätt att spara energikostnader är att installera solceller på dina tak. Om du är lantbrukare behöver du energi till din ladugård. Mjölkmaskiner drar el, liksom dina anläggningar för utfodring. På din gård har du sannolikt tak med lutning som effektivt kan fånga upp ljusinstrålning. Du kan till och med ha outnyttjad mark, där du kan placera en solcellsanläggning.

En solcellsanläggning för ett lantbruk har god lönsamhet. Efter cirka sju år är anläggningen återbetald. Men den håller i över tjugofem år. Vid installation av solceller på ett lantbruk ställs vissa specifika krav. Från ett stall avgår exempelvis ammoniak som kan skada solpaneler som har plastfolie. Men sådan kundspecifik kunskap har din leverantör av solceller.

Energi från solceller under året

Flera solceller kopplas ihop till solpaneler. En solcell genererar likström. Växelriktare omvandlar strömmen till växelström. Mängden energi som produceras påverkas av flera faktorer. Taken måste ha en fördelaktig lutning och vara riktade i rätt väderstreck. Solpanel får inte skuggas av träd, skorsten med mera. Om en markanläggning installeras har du stora förutsättningar att få en optimal inriktning mot ljusinstrålningen.

Under sommarhalvåret får du naturligtvis ut mest solenergi. Sannolikt kommer du då att producera mer el än vad du förbrukar. Den överskottsenergin kan du sälja till det fasta elnätet. För att installera effektiva solceller i Dalarna, ska du vända dig till en leverantör med flera referensanläggningar.

Maskinverksamhet på entreprenad

12 Oct 2022

Som kommun kan det vara aktuellt att lägga ut vägunderhåll och skötsel av grönytor på entreprenad. En firma med maskinverksamhet kan oftast fixa detta.

Forshaga kommun behövde göra en ny upphandling för vägunderhållet inom kommunen. Därför gick man ut och bad om anbud. Det som främst behövdes var att hålla efter vägarna på vintrarna som kunde vara både kalla och snörika i Värmland. Man tänkte därför anlita ett företag som kunde vara snabbt på plats när snön hade fallit och sätta igång med snöröjningen. På gång- och cykelbanor behövdes det också sandning för att inte riskera att folk halkade och gjorde sig illa.

När vintern var slut var det till att sopa upp all sand igen. Det skulle också ingå i det vägunderhåll som man lade ut på entreprenad. Ibland kunde det också bli aktuellt med lövsugning på höstarna.

Anbud från företag med maskinverksamhet

Ett av de anbud som kom in var från Råum´s Maskin. Det verkade intressant eftersom priserna var bra och företaget var beläget i närheten. De var också välförsedda med maskiner och hade bra referenser. Det var ju inte alltid givet att det lägsta anbudet skulle vinna upphandlingen. Kommunen var tvungen att försäkra sig om att arbetet skulle bli väl utfört också.

Man tog därför ett möte med företagets ägare. Under mötets gång framgick att samma företag även skulle kunna hjälpa till med skötsel av kommunens grönytor. Det var ju ett jobb som främst behövde göras under sommarhalvåret så det blev ett bra komplement till snöröjningen. Kommunrepresentanten bestämde sig för att rekommendera detta företag. Sen var det som alltid – man fick se vilket beslut det blev i slutänden.

Välj en målare i Uppsala som är medlem i Måleriföretagen

10 Oct 2022

Funderar ni på att måla om hemma? Anlita i så fall en riktig målare som är medlem i Måleriföretagen i Uppsala. Då ingår nämligen även en nöjd kund-garanti.

Det lönar sig att anlita en riktig målare när det är dags att måla om hemma. Detta eftersom en målare kan få till ett perfekt resultat. Skulle man ändå inte vara nöjd finns det målare där det ingår nöjd kund-garanti i arbetet, och som rättar till och målar om när det blir fel.

Att anlita en riktig målare som är ansluten till Måleriföretagen är dessutom prisvärt eftersom man kan använda sig av rot-avdraget. Måleriarbeten utförda av en professionell målare har också längre hållbarhet. Det beror på att målaren använder sig av kvalitetsfärg och inte heller slarvar med det viktiga underarbetet.

Man kan inte bara välja målare efter pris

Den som letar efter en riktigt skicklig målare i Uppsala kan ta hjälp av Måleriföretagen. På deras hemsida finns det en smidig söktjänst som listar alla deras medlemmar. Ett annat tips är att fråga vänner som nyligen själva har målat om hemma om tips. Att gå på rekommendationer brukar vara det säkraste kortet.

Även om man får använda sig av rot-avdraget då man anlitar en målare kan det vara bra att också ta in offerter från några olika målare för att jämföra priser. Det kan också vara bra att då fråga vilken typ av färg målaren använder och om det också ingår nöjd kund-garanti i priset.

Braskamin för olika boenden i Stockholm

8 Oct 2022

Många i Stockholm önskar att de kunde ha en braskamin hemma att mysa vid under mörka kalla kvällar. Vad de kanske inte vet är att det troligtvis är möjligt.

Kvällen var mörk och ute ven vinden i träden och regnet smattrade mot fönsterrutan. I soffan under en filt kurade Andreas och Bianca. Medan de väntade på att kvällens film skulle börja och de skulle sätta popcornskålen mellan sig diskuterade de drömmen om att ha en braskamin att vila ögonen på.

De kom överens om att när de så småningom skaffade ett hus var det något av det första de skulle göra. Installera en braskamin i vardagsrummet. Men än så länge bodde de i en lägenhet i Stockholms innerstad och fick nöja sig med den sköna filten i alpackaull, vilket inte heller var så tokigt.

Braskamin - dröm eller verklighet?

Andreas satt i soffan och läste en bok när Bianca kom rusande in i lägenheten. Först trodde han att det hänt något hemskt. Sedan såg han hennes ansikte och förstod att hon hade varit med om något spännande. När hon äntligen hämtat andan sa hon att de kunde köpa en braskamin i Stockholm som kunde installeras i lägenheten.

Hon berättade att det fanns en braskamin som inte behövde någon skorsten. De kunde visserligen inte elda med ved utan använda miljövänligt spisbränsle vad det nu var. Andreas letade fram företaget på mobilen och såg att de kunde boka ett hembesök. Han fyllde i formuläret med detsamma. Nu ville han veta om det äntligen fanns en möjlighet till braskamin.

Fasad i Sundbyberg färgades av målare

4 Oct 2022

Husfasaden är en enormt viktig del av huset. För att den ska stå pall för väder och vind kan målare i Sundbyberg skydda trähus genom att välja rätt färg.

Det nyinköpta huset såg vindpinat ut där det stog med färgen flagnande på de röda väggarna. Nu var det bråttom att måla fasaden för att skydda träplankorna från fukt och skadedjur. Även om vädret är varmt kan det bli problem när en träfasad torkar ut. Så oavsett om det handlar om fukt eller torka, så är det viktigt med ett lager skyddande färg.

Paret Andersson hade kontaktat en målare som skulle komma förbi för att diskutera upplägget. Denne behövde även se hur mycket jobb som fanns att göra innan målandet kunde börja. Planerna var att målandet skulle börja så snart vädret stabiliserat sig och de kunde räkna med flera dagar med sol och värme.

Målare med stor vana

Snart var byggställningar uppsatta kring huset och flera målare från Sundbyberg var i färd med att skrapa fasaden ren från flagnande färg. Paret Andersson såg till att det fanns kaffe och bullar samt annan dryck för att målarna skulle hålla vätskebalansen. Målarna åkte iväg för lunch men paret såg ändå till att det alltid fanns smörgåsar för den hungrige.

Huset skrapades och tvättas i en rasande hastighet och snart kunde man känna doften av målarfärg. Det var precis som målarna hade blåst liv i huset som sakta men säkert lyste upp med den vackra röda färgen. Precis lagom till sista penseldraget hade grillen tagits fram och hamburgare serverades som tack för det fantastiskt utförda jobbet. Kom i kontakt med en målare via denna sajt: www.målaresundbyberg.nu

Besiktningsföretag gör husköpet tryggt

30 Sep 2022

Anlita ett kunnigt besiktningsföretag för att få en trygg husaffär, oavsett om du säljer eller köper. Då slipper du obehagliga överraskningar och problem.

När du ska köpa hus är det vanligt att göra en kontrollbesiktning, för att slippa obehagliga överraskningar senare. Mäklare vittnar också om att besiktigade hus går lättare att sälja, eftersom köparen vet vad hen får på ett annat sätt. Att anlita ett besiktningsföretag är både en slags försäkring och gör husköpet smidigare.

Att köpa hus är för de flesta stort och något som kanske inte händer så många gånger i livet. Om man inte vet vad man letar efter är det också mycket svårt att upptäcka. Både nya och gamla hus kan ha skador eller brister, eller ligga i riskzonen för att utveckla det. Med ett pålitligt besiktningsföretag får du information om eventuella brister och risker.

Besiktningsföretag ger ökad säkerhet

Att gå på mäklarvisning och be om en titt i krypgrunden är ganska ovanligt. Även om man skulle göra det är det inte säkert att man skulle veta vad man skulle titta efter. Hur vet man att en husgrund har högre risk att drabbas av fuktskador? För ett otränat öga är sådant mycket svårt och på visning har man så mycket annat att tänka på.

Även när du som säljare är redo att sälja din bostad kan det vara svårt att ge all information till mäklaren eller köparen. Det kan ju finnas brister som du inte vet om, eller problem som ni inte upplevt än. Då är det skönt för både säljare och köpare att anlita ett besiktningsföretag. Ta hjälp av detta besiktningsföretag: mhbyggteknik.se

Badrumsrenovering nödvändig i Bromma

26 Sep 2022

Tyvärr händer oförutsedda händelser ibland som gör att man måste ta till åtgärder. Så har man läckage i väggen i badrummet behövs badrumsrenovering i Bromma.

Som de flesta var Anna trött när hon under morgonen tog en dusch. Det var inte förrän på kvällen som hon upptäckte att en kakelplatta satt lite löst. Hon påpekade det för sin man Anders och de bestämde att ringa till en rörmokare dagen därpå. Det var bäst att ta det säkra före det osäkra.

Rörmokaren kom och konstaterade genom mätning att det fanns en fuktskada bakom kaklet. Det var det som orsakade att kaklet släppte. De skulle var tvungna att riva ner kakel och torka ut väggen och laga eller byta det rör som hade gått sönder. De fick fundera på om de ville laga problemet eller passa på att renovera badrummet.

De valde badrumsrenovering

Efter att ha funderat bestämde de sig för att göra en badrumsrenovering i Bromma då det var länge sedan sist. De informerade rörmokaren som arbetade på den byggfirman som valdes ut för jobbet. Planeringen gjordes med stor hjälp av företaget. De hade allt som skulle behövas för renoveringen inklusive personal som elektriker, rörmokare, kakelläggare med mera.

Paret valde handfat, toalett och en lyxigare dusch och passade även på att lägga in golvvärme. Badrummet fick en vit look som kändes ny och fräsch. Utseendet de valt gjorde att kostnaderna inte alls blev så höga som de själva räknat på. Dessutom gjorde rotavdraget sitt och sänkte priset ytterligare. Hör av dig till en renoveringsfirma här: www.badrumsrenoveringbromma.nu

Investera och gör ny isolering på huset i Örebro

25 Sep 2022

Vintern innebär kyla och rusk. Men inomhus vill man ha det behagligt, trots att det kan rusa iväg i elkostnaderna. Det lönar sig att göra ny isolering i Örebro.

I Sveriges klimat så behöver alla byggnader ha en god isolering. Detta främst för att skydda mot kylan som kan bli ganska hård. Men det är inte bara därför, det är även för att skydda mot värmen. En välisolerad byggnad kommer att hålla en jämn och behaglig temperatur.

Om ett hus har en dålig isolering, så kan det även bli problem med kondens i byggnaden. Detta kan leda till att fukten får fäste och sprider sig. Det i sin tur kan leda till att det blir mögel i bostaden, och det är verkligen något man vill undvika. Har man det väl isolerat så minskar den risken.

Energismart med en bra isolering i Örebro

Genom att göra en bra isolering, med bra material, så kan du minska på kostnaderna rejält mycket på vinterhalvåret. Isoleringen hjälper till att hålla kylan ute och på så sätt slipper du höga kostnader för uppvärmning. Det blir en smart investering att göra. Man använder sig ofta av ett material som heter lösull när man ska isolera. Men det finns även andra sätt.

Det finns företag som hjälper dig med isolering i Örebro, men givetvis även på andra ställen. Det är aldrig för sent att ta tag i att lägga in en bättre isolering. Men det är, som man brukar säga, bättre att göra det förr än senare.

← Äldre inlägg