Vilket slags tak passar dig bäst?

Har du en villa och funderar på att lägga om taket, eller kanske bara renovera taket är det en god idé. Hellre arbeta "för mycket" med sitt tak än att få en skada på taket som ger otroliga kostnader och stort arbete på grund av fuktskada. Den vanligaste skada som finns på villor brukar vara att det regnar in från taket. Det är så pass vanligt att försärkingsföretagen knappt vill ersätta skador som ahr uppkommit för att taket har läckt in.

Tänk på säkerheten om du ger dig upp på taket

Därför är det mycket viktigt för dig som är villaägare att titta igenom det egna taket med jämna mellanrum. Det är inte alltid så att man måste gå upp på taket och klättra, man kan titta på taket underifrån och titta på hur läckten och pappen under yttertaket mår genom att vara uppe på vinden så att du ser hur det ser ut inifrån. Och är det så att du vill upp på taket och se hur yttertaket mår, br du alltid tänka på säkerheten och använda dig av en säkerhetslina som du fäster ordentligt någonstans på taket. Se även till att du inte är ensam när du är uppe på taket, någon bör finnas på markplan, ifall något skulle hända dig.

Vilket byggmaterial vill du ha till yttertaket?

När du väl har bestämt dig för att renovera ditt tak bör du välja vilket byggmaterial som du vill ha på taket. Det vnaligaste materialet till yttertaket brukar vara tegelpannor. Men många har börjat föredra plåttak som är ett mycket bra och kanske ett ganska underskattat material som både håller längre än de flesta andra tak och som är väldigt lätt att renovera och måla om. Det brukar ha en garanti på 50 år. Det finns även betongtak som inte är så tunga men som är tillräckligt tunga för att stanna kvar på taket. 

Vilkea hantverkare ska du välja till takläggningen?

När du väl har kommit så långt i dina beslut att du har bestämt dig för  takomläggningen är det viktigt att välja hantverkare som är kompetenta nog för arbetet. Känner du inte till någon firma kan du alltid googla takläggare Södertälje, om du bor i Södertälje, annars googlar du någon annan ort än just Södertälje. Då bör du sedan få några namn av Google på företag som arbetar där och som är takläggare.  Ta kontakt och be om offert och referenser, välj sedan ett som ger bra kostnadsförslag och som har ett gott rykte om sig. Läs mer här.

10 Dec 2018