Vilken sorts plåttak vill ni ha?

Det är en djungel när det ska väljas tak till huset. Vilket ska man satsa på? Det finns flera olika utseenden att välja på bland plåttak, allting handlar om tycke och smak. Vad väljer du?

Det är alltid ett stort projekt med alla de renoveringar som ska göras i huset. Det kostar att ha hus, både pengar och tid. Att byta ut taket på huset är en av de saker som tar både tid och en hel del av ens plånbok. Man behöver se till att det blir rätt gjort och att det blir precis så som man vill ha det. Byter tak gör man bara en gång under sin livstid, förutsatt att man bor kvar i samma hus det vill säga. Letar ni efter någon som kan lägga plåttak i Stockholm?

Släta eller vågiga takplåtar

Vad man väljer för sorts tak är helt upp till en själv. Men några saker kan vara bra att fundera över och framför allt att läsa på om innan. Bor man nära havet så kan ett tak som står emot saltstänk bra vara en god idé. Då är det takpannor i aluminium som gäller i sådana fall.

När det kommer till plåttak så finns det lite olika att välja bland. Vill man få det att se ut som tegelpannor så finns det utförandet att få, fast i plåt. Annars kan man välja vanligt plåttak som är helt slätt. Förarbetet är minst lika viktigt, om inte mer, än placeringen av plåttaket.

30 Dec 2020