Ventilerna allt viktigare för bostadsägare

Som många förstår är det ventilerna som släpper ut den mesta av värmen som vi helst vill ha kvar inomhus när det är kallt på vintrarna. Mitt i sommarvärmen kan det vara lite svårt att tänka på kyla, men ska något åtgärdas hemma är det nu som är en bra tid för renovering och omgörning av ventiler, snickerier och förbättringar som kanske krävs hemma. Så mycket som en tredjedel av värmen som man helst vill behålla hemma åker ut i ventilerna. Många stirrar sig (tyvärr) blinda på luften som åker ut genom fönstret, när det faktiskt är ventilerna som är den definitivt största boven när det kommer till energislöseri.

Så strunta i fönstren, byt ut gamla och förlegade ventiler. Byter du ut de gamla ventilerna till till exempel FTX-ventiler kan du sänka energiförbrukningen med 50-70 procent, eventuellt mer. Ett par FTX-ventiler innebär att den dåliga luften inomhus sugs ut, medan värmen tas till vara. Ny luft sugs in, men tillsammans med den varma inomhusluften.

Anlita snickare som kan det mesta om ventiler

Om du behöver en snickare som renoverar, målar och underhåller inredningen, fasaden, altanen eller utför ett ventilbyte bör du välja en hantverkare som arbetar när din bostad. Arbetet kan du få göra avdrag för i ROT-avdraget, däremot är byggmaterialet och resorna till och från din bostad inte avdragsbart. Därför är det en bra idé att välja en snickare som arbetar när dig, till exempel i Täby, Bromma eller Lidingö. Känner du inte till någon på rak arm som kan byta ut dina ventiler där du bor, kan du alltid googla snickare Täby, förutsatt att det är där du bor. Annars skriver du in din ort i Googles sökfält.

Välj en snickare som har en så bred kompetens som du bara kan. Att utföra reparationer av olika slag kräver en snickare som kan det mesta inom renovering. Oberoende om det handlar om att tapetsera om hallen, vardagsrummet eller att bygga en utbyggnad är det viktigt att få alla de delarna när du anlitar en snickare. Anlitar du någon som kan erbjuda hela paketet som inryms i en renovering behöver du inte bekymra dig över att anlita fler hantverkare. Det är nämligen inte alla som kan ta ett helhetsansvar, men det finns en del som kan det.

Be alltid först om offert och referenser

När du väl har fått några bra förslag på snickare i Täby, ta då kontakt och be om offert och referenser. Är det någon som vid en första kontakt erbjuder sig att göra ett kostnadsfritt hembesök kan du lita på att det är en seriös aktör. Ett besök och en inspektion inför en offert innebär att du får en rätt så exakt offert på det du önskar få utfört.

13 Jun 2018