Varför inte skaffa en personlig målare?

Vi har ju personliga bankmän, personliga tränare, personliga IT-tekniker och så vidare. Varför inte en personlig målare? Har du ett stort hus, finns det alltid behov av renoveringar med jämna mellanrum, minst en gång om året. Är det inte fasaden, är det något av rummen, eller pannan, eller något rör som läcker. Sedan vill frun ha ny tapet i sovrummet, något av barnen gillar inte färgen i sitt rum längre och så vidare. Det är en on-going-story, en process, ett sätt att leva på, när man är husägare.

Så är livet som husägare

Man vänjer sig vid att det alltid är något som behöver åtgärdas eller fixas. Skaffar man sig då en personlig målare kan man bygga en arbetsrelation till den personen. Han eller hon känner till sist ditt hus till minsta panel och kan ställa upp med alla sorts målarjobb, tapetseringar och snickerier. Behöver du måla om taket, lägga upp nya stuprör, hängrännor eller bara snickra till en trappavsats, kan du ringa en och samma person som kommer och fixar det. Du kanske kan prenumerera på månadens snickeri, måleri eller fix, så vet du att du regelbundet får den tekniska och praktiskt hjälp som du behöver. Det är mycket praktiskt och välbehövligt för många husägare. 

Så hittar du en personlig målare

Hur hittar man en sådan? Känner du inte på rak arm, kan du ju alltid börja med att fråga vänner och bekanta. Känner de heller ingen kan du googla målerifirma Stockholm, om det är där du bor. Annars skriver du din egen ort i sökfältet. Sedan är det bara att ta kontakt, boka in ett möte, fråga om priser, referenser och pröva honom eller henne.

Med ROT-avdraget kommer du relativt långt. Det sänker dina kostnader för arbetsinsatsen och ger dig möjlighet att sänka dem med som mest 30 procent av arbetskostnaderna. I hela Sverige finns det så många som minst 50.000 företag som arbetar med något av ROT-avdragens tjänster. I Stockholm finns åtminstone över 1.700 målerifirmor som du kan välja mellan, enligt sajten redo.se. Någon av dem kanske passar in som din personliga målare? Läs mer om målerifirma i Stockholm här: http://www.målerifirmastockholm.nu.

Kontrollera innan du bestämmer dig

Som de flesta vet räcker det inte bara med att någon är trevlig för att man ska vilja öppna dörren för en sådan. Det är viktigt att den som ska vara den som du öppnar din dörr för dig, bör det vara någon som har F-skattsedel, så att han eller hon verkligen betalar för sig och har all sin ekonomi i ordning. Du bör fråga om referenser, du vill ju att arbetet blir rätt gjort, med nogrannhet och med alla regler och utan fusk. Som målare är det ju grunden som är det viktiga. Att rulla färg på en vägg är inte så svårt, det kan nästan alla, men att göra underlaget rätt, det kräver sin målare. Så be om referenser, det är viktigt.

22 Apr 2018