Vad har rörmokare på taken att göra?

När det kommer till snö och vinter som vi har just nu i större delen av Sverige, är det en hel del som behöver skottas på taken, för att inte oskyldiga människor som råkar befinna sig under nedfallande snö ska råka illa ut. Då är det viktigt att se till att snön kommer bort, då vi har sett att människor till och med har dött av nedfallande istappar. Sådant får ju absolut inte ske för att man inte kommer sig upp på taket och skottar bort allt som kan skada andra.

Även när det inte är snö och lika akuta åtgärder som ska till för att hålla borta skadliga mängder snö och is, kan det vara viktigt att få bort nedfallna löv och annan smuts som kan täppa till hängrännor och stuprör. Är de inte fria kan vatten som ska rinna av taket stanna kvar och åstadkomma stor skada. Det är mycket som kan fastna i rännor och stuprör. Många fåglar gillar att lägga sin avföring vilket smutsar ner tak och hängrännor. Då kan det vara bra att vet att det finns rörmokare som kan ge sig upp på taket och rengöra det. De är ju vana vid allt som har med rör och vatten att göra. Vad kan då vara bättre än att anlita en rörmokare?

Ha rörmokare att se över ditt hem också

De kan samtidigt se över andra rör som kanske behöver underhållas i ditt hem? Det är en hel del som kan förorsaka stopp i rören hemma. Fett kan lägga sig som en propp i rören. Då gäller det att få undan fettproppen för att vattnet ska kunna rinna undan. Man kan få stopp i rören om man har slängt ner andra saker i toaletten, som sanitetsbindor, papper som inte är toalettpapper, kammar, mobiler och annat som kan ramla i toaletten. Man kan även råka få matrester i avloppet som täpper till rören.

Vad man kan göra vid stopp i rör

Är det så att du har gamla rör som behöver underhållas kan du göra lite olika saker; 

1. Du kan låta lägga in relining; det är plaströr som du lägger i rören.

2. Eller så kan du lägga in nya rör, om det är så att de är mer än 40 år gamla.

3. Du kan spola rören med hett vatten om du behöver få bort skräp som har täppt till rör.

Oftast är det fett som slängs vårdslöst i vasken som åstadkommer de flesta stoppen i rör. Innan du bestämmer dig för vilken åtgärd du önskar, kan du göra en undersökning först. Då kan du anlita en rörmokare som går in med en miniatyrkamera och undersöker rören. Först efter det kan du bestämma vad du borde göra med dem.

20 Mar 2018