Till den som behöver slipa betonggolv

Många som bygger villor och vill ha ett snyggt golv väljer betonggolv. Att slipa betonggolv är en baggis för företag som jobbar med slipning av betonggolv.

Det finns gott om firmor som arbetar dagarna i ända med slipning av betonggolv i Göteborg, Malmö, Stockholm och många andra svenska städer. Att slipa betonggolv är nämligen något många behöver göra efter att de valt att gjuta ett snyggt golv i sitt hem. Det vackra men något skrovliga betonggolvet behöver slipas för att bli lent att gå på.

När väl slipningen är gjord är golvet silkeslent. Trots att materialet betong är hårt till sin karaktär kan det kännas som den lenaste av sammet under fötterna. Allt handlar bara om att betonggolvet måste behandlas på precis rätt sätt.

Slipa betonggolv som skadats

Ett betonggolv är mycket tåligt. Betongen kan behandlas med vax, olja eller något annat medel för att bli extra slitstarkt. Dessutom saknar ett betonggolv skarvar vilket gör det lättstädat och minimerar risken att smuts och annat ska fastna i golvet. Perfekt för den som vill ha det riktigt rent hemma.

Det kan dock hända att golvet skadas om man exempelvis tappar något i golvet. Då kan en bit av golvet lossna vilket skapar ett fult jack i golvet. Skulle golvet bli mycket skadat är det dags för en ny slipning. Ett betonggolv tål att slipas om vilket gör golvet väldigt hållbart även i längden och det minskar onödig konsumtion då det kan lagas istället för att bytas ut.

11 Jul 2023