Solceller i Västerås – solen är din vän

Om du inte redan installerat solceller i Västerås räcker det med en blick på din senaste elräkning för att förstå att du nog borde tänka på att göra det.

En av populärkulturens bästa böcker, Douglas Couplands debutroman Generation X, börjar med kapitlet “Solen är din fiende”. Det är tydligt att den skrevs i början av 90-talet. Från 2022 och framåt är det helt klart tvärtom. Solen är din vän. I alla fall om du har vett nog att installera solceller.

Det som inte är din vän, i dagens läge, är däremot elpannor och oljepannor. I dag är det inte bara fossila bränslen som ställer till det för landets hushållsekonomier, utan även den direktverkande eluppvärmning som många hushåll valt. Men det finns alltså ett bättre, och betydligt billigare, sätt att värma upp sitt hus. Och kanske till och med övergå från konsument till producent av el.

Solceller tar dig från konsument till producent

Om du tar kontakt med ett företag som säljer och installerar solceller i Västerås, kommer du snart bli varse solenergins alla fördelar. Den kommer till exempel inte ta slut, eftersom det mänskliga livet är beroende av att solen lyser. Så länge du finns, kommer solen dela med sig av sin värdefulla energi.

Kanske till och med i så hög grad att du kommer kunna producera mer el med dina solceller än vad du faktiskt gör av med, vinterhalvåret inräknat. Och då tar du det där åtråvärda steget från att vara prisutsatt konsument till vinnande producent på en volatil elmarknad. Det låter nästan så bra, att det borde vara fiktion. Men det är det alltså inte.

23 Sep 2022