Sänk dina energikostnader med solceller

Solceller är en effektiv lösning för att minska dina energikostnader samtidigt som du gör en insats för miljön. Genom att installera solceller på ditt tak kan du bli självförsörjande när det gäller el och även sälja överskottet till elnätet.

Solceller, även kända som solpaneler, genererar elektricitet året runt och fungerar väl i både norra och södra delarna av landet. Många väljer att installera solceller samtidigt som de investerar i en värmepump, vilket gör det möjligt att producera den el som pumpen behöver för att fungera. Andra väljer att montera solpaneler i samband med en takrenovering. Men det finns även de som väljer att installera solceller av miljöskäl och för att minska sina energikostnader. Vanligtvis kräver inte installationen av solceller något bygglov, men det kan vara bra att konsultera din kommun för att vara på den säkra sidan.

Få bidrag för installation av solpaneler på ditt tak

Om du är intresserad av att installera solceller är det klokt att göra lite forskning först. Det finns flera pålitliga oberoende webbplatser där du kan hitta information, exempelvis www.solarwork.se, men du kan också kontakta miljökontoret i din kommun. Det lönar sig att investera i högkvalitativa solpaneler som har lång livslängd. Det är också fördelaktigt om tillverkningen av solpanelerna sker på ett klimatneutralt sätt. För att få en kostnadsfri offert och jämföra priser kan det vara bra att kontakta flera företag. Som privatperson kan du även dra nytta av ROT-avdraget för arbetskostnaden. Dessutom har du rätt till statligt solcellsstöd.

27 Aug 2023