Så hittar du takläggare i Haninge

Behöver du en takläggare i Haninge? Om du bor i Haninge, och har en villa vars tak eventuellt behöver renoveras, repareras, målas om eller som behöver ses över, är det en bra idé att alltid anlita hantverkare som arbetar lokalt. För alla slags hantverk som kan krävas för renovering av ens villa, kan man alltid dra av på Rot-avdraget, såvida hantverkaren har F-skattsedel, man själv är över 18 år och betalar för renoveringen själv och priset inte överstiger 50.000 per år och per person, så kan man dra av på Rot-avdraget men endast för arbetskostnaden men inte för byggmaterialet eller för resor till och från din bostad. Därför vill man sällan, som kund, anlita en hantverkare som har sin arbetsplats på andra sidan om Stockholm, till exempel. I stället lönar det sig att anlita hantverkare som arbetar nära ens bostad.

Hitta takläggare i Haninge

Om du alltså vill hitta en takläggare i Haninge, är det bästa man kan göra om man vill hitta en sådan, att googla "takläggare Haninge". Endast på det sättet kan Google då ta fram förslag på takläggare som har angett att de dels är takläggare och att de arbetar i Haninge. Efter det bör man ta kontakt med några av förslagen, och be dem om en offert och referenser. Följ sedan upp referenserna. Det är viktigt, då de kan säga en hel del om hur företaget bemöter sina kunder, hur de arbetar och om de är noggranna eller ej. Är du fortfarande osäker om de är bra eller inte kan du för säkerhets skull kontrollera så att de inte har flera anmälningar hos Allmänna Reklamationsnämnden. Skulle de ha det, tyder det på att de inte bryr sig om att göra arbetet noggrant eller inte bryr sig om sina kunder. Är man fortfarande osäker, efter alla dessa kontroller kan man även kontrollera hos Kronofogden så att de itne är konkursmässiga, och hos Skatteverket så att de både har F-skattsedel och betalar in sina skatter som de ska. Man kan även kontrollera det på till exempel sajten allabolag.se. Då ser man tydligt om de har angett att de har någon giltig verksamhet eller ej.

Anlita sedan en pålitlig takläggare

Andra saker som man kan kontrollera är om de till exempel har egen ansvarsförsäkring, nöjd-kund-garanti, kollektiv avtal eller liknande. När man har gjort allt detta, kan man lita på att takläggaren är en seriös hantverksfirma och lugnt anlita dem. 

28 Mar 2019