Så arbetar takläggare i Borlänge

Om du behöver takläggning i Borlänge är det bäst att ta kontakt med en takläggare i Borlänge. Det finns mellan 30-40 takläggare att välja mellan i Borlänge. Känner man ingen från förut kan man behöva fråga sig fram tills man hittar någon takläggare, men om du vill veta att du får den bästa, kan du följa följande arbetsordning:

Så arbetar takläggare i Borlänge

  1. Googla "takläggare Borlänge" – genom att googla "takläggare Borlänge" får du flera förslag bland alla som erbjuder tjänster som takläggare. Sedan är det bara att ta kontakt, begära om offert och referenser. Sedan kan du jämföra offerterna och referenserna med varandra och utifrån dem välja den som är bäst.
  2. Få kostnadsfritt hembesök – är det en seriös takläggare, brukar de erbjuda kostnadsfria hembesök för att de ska kunna ge en så noggrann offert som möjligt. Genom att de kommer hem till dig, kan de på ett mer konkret sätt bilda sig en uppfattning om omfattningen och takets lutning, materialåtgång och hur stort arbete som krävs av dem.
  3. Få en orderbekräftelse – när de sedan har varit på plats och sett själva vad som krävs i volym av arbetsinsats, material och så vidare, kan de ge en order, som du, som kund ska acceptera. Innan det bör man inte börja arbeta. Först när man har slutit avtal, kan en takläggare börja arbeta med taket.
  4. Arbetet med takläggningen – hur lång tid det tar innan arbetet är slut, beror på takets storlek och vilket arbete som man har kommit överens om. Till viss del beror arbetsinsatsen på också hur stort arbet som taket kräver; är det någon stor spricka på taket? Behöver hela taket läggas om? Ska hela taket läggas om kan det ta flera dagar innan allt gammalt tak rivas ut och sedan ytterligare några veckor att lägga nytt takmaterial.
  5. Slutbesiktning – när arbetet med takläggningen är klart, bör man sedan besiktiga arbetet, innan man är säker på att allt är på sin plats inför hösten.

Underhåll taket efteråt

När man väl har fått ett fint tak, är det sedan viktigt att underhålla det och se till så att alla hängrännor, stuprör och fogar och skarvar är felfria. Hängrännor och stuprör bör vara fria från skräp och smuts. Sedan bör man ge sig upp på taket och se över hur taket ser ut; finns det sprickor i taket? Växter på taket? Har det uppkommit rost på taket? Med jämna mellanrum kan man även rengöra hela taket och måla om det. Läs mer här om takläggare i Borlänge.

24 Sep 2019