När du vill ha nytt tak

Om det är länge sedan som ditt hus fick nytt tak, eller om det är länge sedan som någon hantverkare målade om eller tvättade taket, då kan det vara dags för att ha en hantverkare som går upp på taket och tar sig en ordentlig titt. Utifrån vad de ser på taket kan man sedan komma fram till olika beslut. Har man ett tak av hög kvalitet då kan det räcka med en taktvätt.

Så bör man göra med hus i Nacka

Har man ett hus till exempel i Nacka, då utsätts ett hus för vädlig fukt. Det kommer in fukt från havet. Taket kan då drabbas av alger, mossa eller liknande saker som kan förstöra taket. Om taket i övrigt är intakt kan det räcka att bara tvätta det. Om det är så att man behöver förnya ytan på taket, kan man måla om det. Då ser man till att taket förnyas och att det håller för en längre tid. Men om det inte hjälper då kanske man måste lägga om taket helt och hållet. Hur det går till beror på hur taket ser ut och i vilket skick det är när man lägger om det. Är taket av en bra kvalitet, då kan man kanske ha kvar taket som det är och bara lägga på nytt material som isolerar det ursprungliga taket ännu bättre än förut.

Så bör man göra med slitet tak

Men om taket inte är någon bra kvalitet måste man kanske riva upp allt och ersätta taket med nya takstolar. Är det ett mycket slitet tak så kanske man måste bygga det med både nya takstolar och ny takläkt samtidigt som man lägger på nytt byggmaterial. Är taket riktigt slitet bör man riva upp det och undersöka hur resten av husets konstruktion ser ut. Håller konstruktionen för flera år till? Håller taket för ännu fler säsonger? Kommer taket att vara intakt för fler år framöver? Om svaret är nej, kan man behöva renovera huset och taket ordentligt.

Finns duktiga takläggare i Nacka

Om det är så att man vill ha tag i duktiga takläggare i Nacka, finns det flera sådana hantverkare i Nacka som man kan anlita. Här är det viktigt att både kontrollera så att de har F-skattsedel och egen ansvarsförsäkring och har garantier på det tak som de lägger, och har bra referenser och omdömen från tidigare kunder. Här kan du läsa mer om takläggare i Nacka.

2 May 2019