När du önskar en balkonginglasning

Att glasa in sin balkong innebär för de flesta att man får en möjlighet att förlänga sin utevistelse. Den senaste hösten har ju varit ovanligt varm. Om man då gör en balkonginglasning och även installerar en infravärme eller någon annan värmekälla på balkongen kan man sitta ute på balkongen, ända till november. Och vem vill inte det?

Att glasa in balkongen, är inte särskilt svårt. Man ringer ett byggföretag som arbetar med balkonginglasningar, så att de kan ge offert och referenser. Sedan väljer man den som har bäst referenser. Det är ju viktigt att balkonginglasningen blir så fin och hållbar som möjligt.

Välj utseende på balkonginglasningen

Det finns ju olika sätt som man kan göra en balkonginglasning. Det finns generellt sett olika lösningar som man kan göra sin balkonginglasning på; antingen kan man ha fönsterglas som fungerar som skjutdörrar. Man kan ha fönsterglas som öppnas inåt, eller utåt. Man kan ha balkonginglasning som går hela vägen. Vissa balkonger har balkongräcke som är genomskinliga. Gör man då balkonginglasning som går hela vägen ner från taket till balkonggolvet, får man ett utseende som påminner lite om ett akvarium. Det kanske man inte vill ha.

Välj med eller utan synliga lister

Man kan välja en inglasad balkong med synliga aluminium- eller plastlister. Då kan man välja med olika färg, ljusa eller mörka lister. Man kan även välja en balkonginglasning med ljust plasttak, eller ett tak med fönsterglas. Vid båda valen får man ett väldigt ljust utseende och den som sitter ute på balkongen får mycket ljus. Genom att bygga balkonger med balkonginglasningar får man en fin och enhetlig glasfasad som blir elegant och stilren. De flesta nya fastigheter som har många lägenheter brukar bygga dem med balkonginglasningar. 

Vistas mer på balkongen med balkonginglasning

En balkonginglasning gör att alla som bor i bostaden kan vistas mer på balkongen. Varför inte möblera den på samma sätt som vardagsrummet, så att balkongen blir en förlängning av vardagsrummet? Det blir effektfullt. På somrarna kan man ha helt öppna balkongfönster och dörrar så att man får in den friska luften. Har man då inrett balkongen och vardagsrummet på samma sätt med samma färger och möbler har man ett mycket större vardagsrum. Då kan man möblera med matbord och stolar och inta alla sina måltider på balkongen istället. Alla får friskare luft i sina lungor. Man kan även möblera med en TV så kan man titta på TV på kvällarna. Prova, det är lite annorlunda!

29 Oct 2019