När det är dags för nya fönster

Är det dags för nya fönster i ditt hus? Om så är fallet, är det bra att ta tag i det och skaffa nya fönster. Fönster och dörrar står tillsammans för att huset tappar värme. Så mycket som en fjärdedel sipprar ut genom fönster och dörrar. Det är ju inte så konstigt, det är ju trots allt, där vi öppnar villan för frisk luft och för att komma in eller ut ur villan.

Sänk uppvärmningskostnaderna i villan med Energifönster

Du kan skaffa dig bättre fönster och förbättra uppvärmningskostnaderna genom att byta ut fönster och dörrar i din villa. Om du samtidigt passar på att byta ut dina ventiler till automatiserade FTX-ventiler kan du sänka dina uppvärmningskostander avsevärt. Ventiler släpper i vna liga fall ut en en tredjedel av värmen från en villa.

Men de slags ventiler som stoppar värmen från att sippra ut och tar in syrerik luft och värmer den kan göra att du inte behöver slösa på uppvärmningen och i stället kan du sänka dina uppvärmningskostnader. Just uppvärmningen av villor är de största omkostnaderna som man har som villaägare.

Skaffa säkrare fönster med inbrottsskydd

Om du känner att det är inrbottsbenäget i ditt grannområde kan du alltid skaffa fönster med inbrottsskydd som inte går sönder vid yttre påverkan. De splittras inte som andra fönster utan håller ihop och gör det omöjligt för inbrottstjuvarna att ta sig in. Villan skyddas genom att inbrottstjuvarna inte kan få in en arm för att öppna fönstret eller dörren och ta sig in den vägen. Inrbottsskyddande fönster gör att du kan känna dig säker på att inte få ovälkommer besök när du är borta.

Glasmästare i Haninge nödvändig

Särskilt i Stockholmstrakten kan villorna vara nog så inbrottsbenägna. Här är kriminaliteten och risken för inbrott högre än på andra ställen i landet, förutom i Göteborg och Malmö. Många som har villor, tänker sällan igenom skyddet när det kommer till fönster. Att ha larm, skyddar inte lika bra som att ha inbrottsskyddade fönster. Det tar alltid mellan 5-10 minuter innan säkerhetsvakterna kommer efter att larmet har gått. Under den tiden hinner tjuvarna ta sig in och sno det som de vill ha, och försvinna. Har du i stället inbrottsskydd på dina fönster blir det i stället omöjligt för tjuvarna att ta sig in och de försvinner utan något byte. Anlita en glasmästare för att installera rätt slags fönster som du kan tänkas behöva i ditt grannområde. Läs mer här om glasmästare i Haninge.

28 Jan 2019