Måla om tak förlänger takets hållbarhet

Är det så att du har ett tak och vill förnya taket, går det mycket bra att måla om det för en längre hållbarhet. Målarfärgen är då inte bara en målarfärg med färg, utan har då egenskaper som skyddar underlaget. Att måla om tak för en längre hållbarhet är bland det enklaste renovering som du kan göra, om det inte är så att du vill lägga ett helt nytt tak. Man kan även renovera ett tak, med enklare ingrepp. Har man ett tak med tegelpannor, är det mycket viktigt att gå upp på taket för att kontrollera att tegelpannorna fortfarande är hela. Särskilt om det har varit starka höststormar då tegelpannor i sig är otroligt hållbara, men kan lätt gå sönder om det ramlar ner grova trädgrenar och annat som kan söndra tegelpannorna. Tegelpannor är av naturen hållbara, tills de utsätts för någon yttre åverkan.

Dessa tak kan du måla om

Har du ett tak som är byggt i plåt och målar om det, håller det för mycket längre tid framöver. Vissa plåttak har garantier på 40-50 år. Målar du om dem efter 10 år, har du både ett snyggt och mycket hållbart tak. Även betongtak går mycket bra att måla om, liksom papptak och tak med tegelpannor. De allra flesta tak går alldeles utmärkt att måla om och håller då längre när de är ommålade. För villaägaren är det ett billigt sätt att komma undan och få ett tak som håller för mycket lång tid. Innan du kan måla om yttertaket måste du tvätta det noggrannt. Tvätta då med målartvätt som avlägsnar alger och annat som kan ha hamnat där. Målarfärgen ser då till att skydda taket mot väta.

Anlita målare i Norrköping

Bor du i Norrköping eller i närheten och vill måla om taket på ditt hus, eller villa, kan du anlita detta företag med duktiga målare i Norrköping. Då får du erfarna målare som inte tycker att något arbete är för stort eller för litet, som kan måla såväl inom- som utomhus. Då kan du anlita målare med både gesällbrev, ställningsbevis och epoxiutbildning. I Norrköping har de renoverat Elgiganten, Coop och Mekonomen och har goda referenser. Då spelar det ingen roll vad det är som du vill ha ommålat, vilket material det handlar om, hur du vill ha det målat, i vilka färger eller om du vill ha innertaket tapetserat. De är allsidiga och kan de nyaste målarfärgerna och hur de fungerar i praktiken.

10 Oct 2018