Målare Bromma - vanliga frågor

Det finns all anledning att överväga professionell hjälp i samband med att man planerar att måla om - eller tapetsera - i det egna hemmet. Funderar du på att måla om fasaden eller måla om interiört i din bostad i Bromma så bör du också fundera både en- och två gånger om detta är ett jobb som du själv ska ta dig an, eller om det är bättre att anlita en målare i Bromma för uppgiften. I de flesta fall så är det senare väl värt att betala för.

Vad får man för pengarna? Vi tittar närmare på vilka fördelar som kommer med att anlita en målare i Bromma och vi gör det genom att svara på några vanliga frågor:

Vad ska jag absolut anlita en målare i Bromma för?

Det finns några målerier som ställer högre krav på ett korrekt utförande än andra. Ska du exempelvis måla om fasaden så handlar det dels om ett tufft jobb rent fysiskt, men även om ett arbete som sker i syfte att dels göra din villa vackrare och dels också för att ge denna ett stabilt skydd. Skillnaden kan räknas i år. Målar du på egen hand så kan livslängden på det jobbet vara upp till 10 år kortare än om du väljer en målare i Bromma. Det handlar om en investering. Även målning i våtutrymmen samt exempelvis tak- och detaljmålning sköts bäst av professionella målare.

Kan jag använda Rot-avdraget?

Ja, du som privatperson kan använda Rot-avdraget och dra av 30% av den totala kostnaden för arbetet på din deklaration. Det förutsätter dock att du är berättigad för rot och att företaget är registrerat för F-skatt. Båda dessa saker kan kollas upp hos Skatteverket.

Vilken målare i Bromma är bäst?

Det är svårt att peka på en målare och säga att just denne är bäst. Det man bör veta är att det finns skillnader i kvalitet och kunskap. Du måste vara noggrann med referenser, du måste kolla upp exempelvis yrkesbevis och om man tillhör någon branschorganisation - Måleriföretagen, exempelvis - och du bör även se till att få garantier på det utförda jobbet. En annan viktig detalj handlar om betalningen: du ska betala då arbetet är slutfört - aldrig innan. En oseriös målare i Bromma kan vilja ha betalt innan och det bör fungera som en varningsflagga.

23 Dec 2022