Lång livslängd

Hur många gånger har du bytt tak på ditt hus? Ingen? Det beror på att taket har en helt fantastisk lång livslängd. Det sägs att det kan hålla upp till hela hundra år, hur häftigt är inte det?

Underbart väder, människor omkring oss är glada. Inte så konstigt, en dag på Liseberg väntar. Karuseller ska åkas, att äta sockervadd tillhör. Trots att man bor bara en stenkast iväg gör man detta alldeles för sällan. Från de högre karusellerna ser man huset, som sagt, endast ett stenkast iväg. Men vänta.. Är det sådär taket ser ut uppifrån? Det är vad som händer när man inte gjort besiktningarna i tid, eller rättare sagt, på flera år. Frågan är om det där går att laga, eller om man behöver ta ut en takläggare och lägga ett helt nytt tak. Det finns bara ett ord för detta, KATASTROF.

Den hårda vägen

Dagen fick ett abrupt slut. Hur huset har kunnat hålla tätt är ett mysterium. Snabbt ringer vi ut en lokal takläggare i Göteborg. Tills de kommer får man stänga av den delen av huset.

Skulle det regna på någon dag så finns det en risk för en ofrivillig dusch. Hade man inte varit så höjdrädd hade man kunnat gå upp och kolla själv. Nej, det får vänta tills takläggaren kommer, inga onödiga risker tas. Iallafall är det en sak som är säker med allt detta. Hädanefter kommer taket besiktas vartenda år. Då kanske det inte behöver bli en så här dyr eller problematisk historia igen.

1 Apr 2021