Lägga om taket på Lidingö

Att lägga om taket innebär oftast en större kostnad, men renoveringen hjälper också till att höja värdet på huset. Men hur ska man tänka kring olika material och kan man lägga om taket själv?

Det går att lägga om taket själv bara man vet hur man gör. Men för att lägga ett tungt tegeltak behöver man vara minst två personer. Takbytet ska helst inte heller dra ut på tiden ifall att det skulle bli dåligt väder, som regn eller snö. Med andra ord är det både enklare och tryggare att anlita en takläggare på Lidingö. De har ansvarsförsäkring om något skulle gå fel och lämnar dessutom lång garanti på själva arbetet. Man kan även använda sig av rot-avdraget på själva arbetskostnaden, vilket kan få ner priset rejält på exempelvis tegeltak, som det ofta tar lång tid att lägga. Men jämför också priser genom att ta in offerter från några olika takläggare.

Saker att tänka på vid val av takmaterial

När man lägger om ett tak lägger man oftast samma slags material som tidigare. Detta för att det oftast passar takstolarnas mått bäst, men även husets stil och arkitektur. Men de olika materialen passar också olika tak mer eller mindre bra. Tegel är ett vackert material men fungerar bara på tak med ordentlig lutning. För att avrinningen av regnvatten ska fungera på ett platt tak blir det bäst med material som papp eller möjligtvis plåt. Dessa material passar också bra på konstruktioner som inte klarar att bära upp ett tungt tegeltak.

19 Mar 2021