Lägga fiskbensparkett på rätt sätt

När det handlar om fina golv så kan det knappast bli mer klassiskt än en fiskbensparkett. Men det är också ett golv som kan vara ganska svårt att lägga.

Det är lätt att förstå varför fiskbensparkett kallas för det. För när man tittar på mönstret så är det lätt att se just fiskbensmönster. Som golv är det mycket uppskattat och har blivit en riktig klassiker. Ett golv som man ofta kan hitta i stora paradvåningar och även i salar på stora gårdar.

Men fiskbensparketten verkar stå emot tidens tand, och slutar aldrig vara populär, som så mycket annat annars gör. År ut och år in fortsätter man att lägga fiskbensparkett, och om något så är det ett golv som spridit sig även till andra typer av bostäder och lokaler. För idag kan man hitta fiskbensparkett i butiker, restauranger och även i mindre lägenheter.

Konsten att lägga fiskbensparkett

En fiskbensparkett har ett liv i sig, som troligen har gjort att golvet har blivit så pass populärt. Men det finns också andra fördelar. Som att det är enkelt att laga en fiskbensparkett om en del har fått en skada.

Hur är det då att lägga fiskbensparkett? Det är där som det kan bli lite utmanande, för det är mycket viktigt att man lägger parketten helt rätt. Kommer man lite snett så kommer hela golvet bli snett, och får man en glipa någonstans så kan man få lägga om hela golvet. Därför brukar man använda sig av vana golvläggare, när en fiskbensparkett ska läggas.

26 Feb 2023