Kontakta en takläggare när taket ska hålla tätt

Regnar det in genom taket? Vill du ha ett nytt tak på ditt hus eller din byggnad? Ska du bygga nytt och letar efter en takläggare i Ludvika som håller vad de lovar? Vill du veta var de finns?

Var hittar du lättast de hantverkare du behöver när nöden är som störst? Det kan vara frågor du ställer dig när hinken du ställt ut inte räcker till och vattnet ihärdigt droppar ner och bildar pölar på dina golv. Du måste då fråga dig om det finns någon takläggare som kan komma till undsättning i rödaste rappet. Ett tak består av olika delar och själva ytbeläggningen kan variera. Gemensamt är dock att det finns en bärande del som håller hela konstruktionen och en täckande del som ska skydda mot väder och vind. Just vid regn är det riktigt bra om det är täckande, annars står du snart där med hinken och samlar vatten.

Vad kan man välja för tak?

Det har kommit lite nygamla tak tillbaka på marknaden. Sådana som det var vanligt att man använde förr. Ta till exempel halmtak. Det dyker upp lite här och var, men även grästak med blommor och grönt. På en del ställen har man sett halmtak som hållit i över 70 år. Förvisso ovanligt då 25 - 40 år är vanligare. Oavsett så är det inte illa för att vara gräs. Men det är nog så att det trots allt är vanligare med plåt och tegel på våra tak i Sverige.

10 Dec 2020