Installera det senaste inom tak

Du vet väl om att vi alla bör agera och handla och tänka så miljömedvetet det bara går. Sent ska syndaren vakna, men bäst är att tänka om och inse att förändringar i miljön, temperaturen och jordens klimat är här för att stanna. Det är många saker som du och jag kan göra för att lindra de konsekvenser som en miljöförstöring kan leda till. Dessutom är miljövänliga alternativ sådant som vi människor vinner på; lägre elkostnader om vi bestämmer oss för att bli våra egna elproducenter. Nu kan du få ett snyggt tak OCH få solpaneler installerade på ditt tak samtidigt. Man behvöer inte välja det ena eller det andra. Du får 1) ett snyggt tak, 2) solpaneler som gör dig till elproducent och 3) sänka dina elkostnader och i stället sälja el till det allmänna elnätet.

Så gör du

Det du bör göra för att både få ett snyggt och renoverat tak är att installera ett tak som har integrerade solpaneler i en design som påminner om klassiska takpannor. Då kan du bli självförsörjande men då behöver du inte kompromissa med utseendet på ditt tak, om du tycker att solpaneler inte är särskilt snygga på tak. Du bör första ta bort ditt gamla tak. Du bör anlita en hantverkare som gör detta, för att inte förstöra grunden och takstolar som taket vilar på. När du väl har fått bort det gamla taket, bör du titta och kontrollera undertaket. Hur ser det ut? Finns det skador som du bör åtgärda? Ser du något som snart behöver åtgärdas? Det är lika bra att åtgärda allt som ser ut som akuta åtgärder och det som ser ut som att du kommer snart att behöva åtgärda det. Har du borta taket är lättare att ersätta slitet och uttjänt material på undertak, underlag till yttertaket och så vidare.

Anlita dessa takexperter

När du letar efter en hantverkare som kan komma och riva bort det gamla taket, googla takläggare Uppsala, till exempel. Bor du inte i Uppsala, bör du skriva in den ort där du bor. Be de företag som du får som förslag av Google, om offert först, och sedan om referenser. En offert säger ganska mycket om företaget. Om de ber att få göra ett kostnadsfritt hembesök innan offert, då bör du anlita dem. Är företagets personal nogranna innan de ger dig en offert, kan du lita på att de utför arbetet nogrannt också. Det säger en hel del om företagets mentalitet och hur de arbetar.

24 Jul 2018