Inred med trendig marmor!

Det är ingen hejd på hur populära marmorskivor är i höstens inredning. De är populära att inreda kök och badrum med. De är stilrena som arbetsbänk, som diskbänk och som bordsskiva. De passar även hur bra som helst i badrum; har man bara råd kan man klä hela badrummet i marmor. Att folk gillar marmorskivor är inte så konstigt. Få stenarter ger ett sådant ljust, enkelt och stilrent utseende som marmorn gör.

Naturen dominerar i höstens inredningstrend

Över huvudtaget i höstens inredningsstil är mycket av det som vi ser som inredningstrender hämtat ur naturen; både när det kommer till färger, texturer och mönster. Vi ser just stenmaterial i den mesta inredningen just nu. Vi ser även färgerna hämtade ut naturen; Salvia-grönt, Hallon-rött, Sand-beige, Moss-grönt och prydnadssaker som påminner om sten och mossa, grova vaser och lyktor som ser ut att vara huggna ur granit. Det är mycket i inredningsstilen som för tankarna ut till naturen. Sängarna är bäddade i lakan som påminner om vila i en mossbeklädd skog. Tapeterna för tankarna till en vilande ängar, badrummen påminner oss om rengöring i en sjö.

Marmorn är tillbaka efter att ha varit ute

Ett tag var marmor som mönster och färger mycket populära under 1980-talet. Så populär att man tryckte mönster på textilerna som påminde om marmors typiska ådringar. Vi som var med på 1980-talet minns stolar och gardiner som hade marmor som mönster. Marmorn var så populär att de som inte har råd med marmor som inredningsmaterial, hade plastmattor och plastskivor i samma mönster som marmorskivor. Marmorn är lite dyrare som inredningsmaterial än plast, men marmor håller så mycket längre att det ändå lönar sig att satsa på marmorn som inredningsmaterial. Plast blir ju ful efter bara några års användning.

Många inredningsaffärer i Stockholm sänker priset

Bor man i Stockholm finns det många utbud som erbjuder marmorskivor i Stockholm som gör att man har råd med det som inredningsmaterial. I Stockholm finns många konkurrerande inredningsbutiker med stenskivor, vilket sänker priset då utbudet är så pass stort. Efterfrågan och tillgång styr ju priset, ju större tillgång, desto lägre pris, då är et lätt hänt att priset på marmorskivor går ner.

Finns andra stenmaterial som passar

Gillar man mer andra stenskrivor, kan man antagligen hitta det när man annars hittar marmorskivor, granti, till exempel är ett annat mycket hållbart inreningsmaterial. Även kompositsten är mycket hållbar och som man kan få i olika färger. Kompositsten är även bland det mest hållbara material som finns.

24 Aug 2018