Industrigolv tål slitage

I en fabriks- eller lagerlokal utsätts golv för tuff behandling. Truckar kör fram och tillbaka med lastpallar. Undvik slitage och lägg ett industrigolv.

Du är fabrikschef i ett företag som tillverkar olika livsmedel. Verksamheten går bra och ni skall utöka era lokaler. I både tillverknings- och lagerlokalerna kommer trucktrafik att bli livlig. För att kunna stapla pallar på höjden kommer pallställ att installeras på lagret. Tunga truckar kommer att köra mellan pallställen för att lasta och lossa.

Båda lokalerna kommer att ha betonggolv. Men att köra tunga truckar direkt på ett betonggolv blir inte bra i en fabrik med produktion av livsmedel. Truckar kommer att skada betongytan, som gör att partiklar slits loss. Efter varje skift i fabriken ska golven spolas med vatten för att upprätthålla hygienen. Golven måste vara lätta att rengöra.

Industrigolv utan fogar

Du bestämmer dig för att kontakta ett företag som lägger industrigolv. Sådana golv består av olika polymera material som epoxi, polyuretan och akryl. Golven blir belagda med en härdningsprocess för att ytan skall bli slitstark, slät och lätt att rengöra. För en livsmedelsindustri finns krav som utfärdas av Livsmedelsverket. Dessutom finns EU-bestämmelser.

Du bestämmer dig för att golven i din fabrikslokal ska vara fogfria. I golvet kommer inte att finnas några skarvar, där damm och smuts kan samlas. Du undviker också att få sprickor i golvet som kräver reparation och kanske driftstopp. I fabriken vill du skapa en bra arbetsmiljö med fräscha golv. Därför kan du välja fogfria industrigolv med färg och speciell ytstruktur. Beställ industrigolv av detta företag: industrigolv.net

26 Aug 2022