Huset i Göteborg saknade takstolar

Vid planering av bygget är det viktigt att se till helheten. I Göteborg görs takstolar av bästa virke för ett starkt och tryggt tak. Något som är viktigt av så många olika anledningar.

Kristoffer hade hittat ett hus som han ville renovera. Hus, var väl kanske lite att ta i. Men så fort han såg byggnaden visste han att den var speciell. Nu var han ägare till marken och en stenbyggnad. Det var dags att börja renovera, eller rättare sagt, återuppbygga.

Det som fanns var fyra väggar, några gluggar som varit fönster och en dörr. Tak fattades och inuti fanns jordgolv och en frodig växtlighet. Detta skulle bli en utmaning.

Beställa takstolar

Som en första åtgärd var han tvungen att skaffa ett tak. Här krävdes takstolar i rejält trä och han visste ett företag i Göteborg som tillverkade dem. Istället för att åka till företaget och beställa, bad han dem att skicka en hantverkare till huset eftersom han behövde mer material och hjälp för att förverkliga sin nya dröm. De hade inga egna hantverkare men han hoppades få lite tips.

Richard från företaget kom och de gick igenom projektet tillsammans. Inte en enda gång visade han att han tyckte Kristoffer var galen. Han skrev upp beställningen och gav Kristoffer ett mobilnummer till en duktig hantverkare och skulle höra av sig när allt var klart att hämta.

Ett år senare parkerade Richard på parkeringen utanför huset. Han kunde inte tro sina ögon. Tänka sig att det hela hade börjat med några takstolar från Göteborg. Läs mer om takstolar på denna sajt: takstolargöteborg.se

29 Dec 2021