Hur planerar man en lägenhetsrenovering i Stockholm?

Med en lägenhetsrenovering i Stockholm kan man ofta få det boende som man drömmer om. Men för att det ska bli exakt som man vill måste man planera noga.

Det är inte alltid det går att köpa sig drömlägenheten, och då får man i stället själv skapa sig den genom en renovering. En lägenhetsrenovering är dessutom ett roligt projekt men som kräver en hel del planering för att bli riktigt bra. Det är framförallt viktigt att man tar god tid på sig innan och funderar över hur man vill att lägenheten ska bli. Att gå igenom varje rum för sig och skriva en önskelista är en bra början. Ska golven slipas och renoveras eller bytas? Ska man måla eller tapetsera? Behövs det fler eluttag och bättre belysning? Och hur är det med förvaring? Frågorna kan var många och det gäller att tänka till så att man inte missar något.

Med totalentreprenad blir lägenhetsrenovering billigare

Den som ska renovera lägenheten i Stockholm måste också anlita bra hantverkare. Många gånger behöver man hjälp av elektriker, målare, snickare, plattsättare och VVS-installatör. De hantverkare som ska renovera kök och badrum måste dessutom vara våtrumscertifierade. Slarvar man med detta kan man inte få ut något från hemförsäkringen om det senare skulle uppstå läckage och fuktskador. Säkrast är därför att anlita en byggfirma som är specialiserad på lägenhetsrenovering och som erbjuder totalentreprenad. Att använda sig av totalentreprenad blir många gånger också billigare. Inte sällan går renoveringen även snabbare eftersom kommunikationen fungerar bättre.

4 May 2022