Golvslipning tar fram det vackra i Stockholm

Varför byta ut trägolvet som ligger kvar om det går att restaurera. Golvslipning av ett trägolv kan förhöja vilken lägenhet som helst inne i Stockholm.

Anna var bekymrad över kostnaderna det skulle bli när hon bytte ut golvet i lägenheten. Men hon var helt enkelt tvungen. Golven såg bedrövliga ut. Både i hallen och i köket låg plastgolv med stora medaljonger. Såna där som man kunde tappa en soppslev på och inte kunna hitta igen. Hemska helt enkelt.

Hon hade kontaktat en firma med golvläggare som skulle ta hand om jobbet och hon hade valt ut ett av de billiga golven för att kunna göra renoveringen över huvud taget. De skulle komma inom några dagar och Annas längtan efter att slippa plastmattorna var så stark att kostnaderna blev sekundära.

En golvslipning istället för ett billigt golv

När dagen kom för att släppa in de specialister på golvslipning i Stockholm skulle hon sedan träffa en väninna på fiket i närheten. Arbetarna kunde bara höra av sig om det var något. Det tog inte lång tid innan hennes mobil började spela en trudelutt. Det var från en av golvläggarna. Denne bad henne att komma till lägenheten.

Ett gammalt slitet trägolv hade gömt sig under medaljongerna. De rekommenderade att de istället för att lägga in nytt skulle slipa golvet. Hon tackade ja och det är något hon aldrig ångrat. Även de andra rummen hade liknande golv men de fick vänta lite. Tills vidare skulle hon njuta av de vackra golven som bar på en hemlig historia.

22 Aug 2022