Golvslipning Stockholm - frågor & svar

Funderar du på att genomföra en golvslipning i Stockholm, men är osäker på var du ska börja, vad du ska tänka på och om exempelvis just ditt golv går att slipa? Vi tänkte här gå igenom några vanliga frågor och ge svar på dessa. Det finns några saker att ha i åtanke och genom att rada upp de vanligaste frågorna så hoppas vi kunna underlätta för dig inför ditt projekt.

Fråga: Ska jag genomföra en golvslipning i Stockholm på egen hand?

Svar: Det går att slipa golven utan professionell hjälp, men det handlar också om någonting som är ganska svårt att lyckas med. En slipmaskin väger ungefär 80 kilo och är allt annat än enkel att manövrera. Man behöver kunskap och rutin för att klara av att hantera den och det krävs mer än att bara provslipa lite hos uthyraren. Det finns alltid risk i att du slipar för mycket och skadar golvet bortom räddning. Varje golv har viss slipmån och tar man för mycket så kan det vara omöjligt att korrigera. Tänk även på transporten: hur får du slipmaskinen från punkt A till punkt B?

Fråga: Vilket företag ska jag anlita för en golvslipning i Stockholm?

Svar: Börja med att ta in så många offerter som möjligt och ställ dessa mot varandra. Välj bort de dyraste och de billigaste alternativen. Gå sedan vidare i din undersökning och se över exempelvis F-skatt, försäkringar, garantier och referenser. Du kan även rikta fokus mot dammfritt. Företag som har en uppdaterad maskinpark kan erbjuda en dammfri golvslipning i Stockholm och det är en stor fördel för dig.

Fråga: När får jag slipa golven?

Svar: En golvslipning lever om ganska rejält så det är en fördel om du kan få den utförd under dagtid. Informera grannarna genom lappar i trapphuset. Ska du slipa golven under kvällstid så se till att hålla det inom de regler som finns i er BRF. Fråga: Kan jag använda mitt Rot-avdrag för en golvslipning i Stockholm? Svar: Ja, det kan du göra. En golvslipning är ett av de mer populära projekten inkluderade i Rot-avdraget och fler och fler har insett fördelarna med att slipa golven snarare än att investera i ett nytt sådant. Med Rot-avdraget kan du dra av 30% av den totala arbetskostnaden. Det beloppet dras redan på den faktura du erhåller.

Fråga: Varför välja en golvslipning?

Svar: Det finns flera skäl till detta: en golvslipning tar fram skönheten i ett äldre golv igen. Ett nytt golv är mycket, men det är aldrig speciellt snyggt eller personligt till en början. Det behöver tid på sig för att utveckla en patina. Ser man till priset så skiljer det många sköna tusenlappar mellan en golvslipning och ett nytt golv. Dessutom slipper du en massa bekymmer med att riva ut - och frakta bort - det gamla golvet och du slipper lägga in det nya. Golvslipning vinner i längden. Har du möjlighet att slipa golven så är det i nio fall av tio det bästa alternativet.

15 Apr 2022