Gedigen fasadrenovering i Stockholm

Har ni en fastighet i Stockholm som är i behov av fasadrenovering eller fönsterbyte? Fasaden och fönstren ska precis som taket hjälpa till att hålla fukten ute men de ska också isolera bra.

En fasad ska givetvis vara snygg och passa huset men den har också andra viktiga egenskaper, särskilt i vårt land med växlande årstider och där det kan bli både fuktigt och riktigt kallt. Fasaden hjälper till att hålla fukten ute och förhindrar att fastigheten drabbas av mögel och röta. Har man en fastighet där putsen har börjat lossna och färgen flagna, måste man därför skynda sig att renovera fasaden.

Har man inte tidigare tilläggsisolerat eller bytt ut dåliga fönster kan det vara bra att göra även detta vid fasadrenoveringen. Då får man ett bättre inomhusklimat både på vintern och sommaren, samtidigt som fastighetens energikostnader sänks.

Fasadrenovering med miljövänliga naturmaterial

En fasadrenovering måste ske varsamt då det estetiska intrycket är viktigt. Man får heller inte förändra en fasad utan att först ha fått detta godkänt av stadsbyggnadskontoret i sin kommun. Detta gäller även vid byte av kulör och byte av fönstermodell. Vill man återställa en fasad till ursprungsskick brukar det inte vara några större problem att få bygglov. Det är vanligt med putsade eller murade fasader och förr eller senare måste putsen bytas eller sprickor lagas.

För att få ett så jämnt och hållbart resultat som möjligt ska man vara noga med att anlita en utbildad murarmästare när det är dags för fasadrenovering. De använder sig också av naturliga material som andas när temperaturen och luftfuktigheten ändras. Det gör att både färgen och putsen håller bättre och inte flagnar. Dessutom är naturmaterial bättre för både människor och miljö.

Offerter från några olika företag specialiserade på fasadrenovering

En fasadrenovering kostar en hel del men den höjer också värdet på huset. Byter man dessutom ut dåliga fönster och tilläggsisolerar finns det mycket pengar att spara. Är man en fastighetsägare, bostadsrättsförening eller småhusägare som står inför en fasadrenovering i Stockholm, ska man ta in offerter från några olika företag och jämföra priser. Men det är viktigt att också ta hänsyn till referenser och referensobjekt.

För att undvika tråkiga missöden med en fasadrenovering som kanske avstannar, om företaget man väljer att anlita skulle gå i konkurs, gäller det också att kontrollera företagets ekonomi hos Skatteverket. Skriv sedan ett ordentligt avtal med fasadrenoveringsföretaget där det klart och tydligt framgår när renoveringen ska vara klar.

25 Oct 2021