Funktionella och tåliga markiser som klarar vädret i Göteborg

Den som vill sätta upp markiser i Göteborg bör välja tåliga solskydd som kanske även automatiskt fälls in och ut beroende på väder. Här kommer några tips.

Markiser skyddar mot alla typer av väder. Det vanliga är att man sätter upp markiser för att få skugga på uteplatsen. Men markiser skyddar även fasaden från solens strålar och gör att det inte blir olidligt hett inomhus på sommaren. Man slipper också att få solblekta möbler, tavlor och golv.

Oavsett om man vill sätta upp en större markis över uteplatsen eller mindre markiser över fönstren lönar det sig att satsa på kvalitet. Solens UV-strålar har en förmåga att bryta ner de flesta textilier men markiser av akrylfiber fungerar bra och bleks heller inte. Materialet väger också lite till skillnad från bomull och många andra material.

Markiser med sensor

Bor man i Göteborg eller någon annan blåsig och kustnära stad ställs det extra höga krav på markiserna. Då lönar det sig att vända sig till ett företag som är specialiserat på olika typer av solskydd och markiser. Detta eftersom de bara säljer markiser av bra kvalitet som klarar vårt väder.

Väljer man dessutom markiser som automatiskt fälls in och ut beroende på väder, riskerar man inte att de blåser sönder om man inte är hemma när vädret slår om. Markiser finns i alla möjliga färger och behöver man inspiration och hjälp i valet brukar de flesta företag som säljer markiser ha bra hemsidor med bilder och exempel.

10 Aug 2022