Funderar du på en källarrenovering i Stockholm?

Många funderar på en källarrenovering i Stockholm. Ofta är det ett smart drag att renovera källare i Stockholm då detta ger efterlängtad extrayta i bostaden.

Att renovera källaren kan vara ett enkelt sätt att skaffa sig mer yta i hemmet. Speciellt en källarrenovering i Stockholm, eller någon annan stad där huspriserna är höga, kan generera plats som annars kostat miljoner att skaffa. Det krävs dock vissa småsaker för att en källarrenovering ska komma på tal.

Först och främst gäller det att ha en vettig takhöjd i källaren. En källare där takhöjden är under 190 cm är sällan duglig som extra boyta. Har man en källare med riktigt lågt i tak är det bättre att nyttja den som förvaringsplats. En annan parameter som också bör vägas in är dräneringen. Bra dränering är a och o för en källare.

Så går en källarrenovering till

Om takhöjd och dränering är okej kan renoveringen av källaren dra igång. Exakt vad som behöver göras för att få källaren beboelig är ytterst individuellt. I vissa källare räcker det att måla om väggarna med bra silikatfärg för att ge ytan ett välbehövligt lyft. Andra källare kräver betydligt mer kärlek och omvårdnad.

Oavsett insats gäller det att vara noggrann med valen av material när man ger sig i kast med att renovera källare. Materialen måste tåla mer fukt än material som används i markplan. Det är också viktigt att inte råka stänga in fukt när man renoverar en källare utan att använda material som andas.

4 Jun 2023