Fasadmålning i Uppsala skyddar fastigheten

Fasaden på din fastighet har inget evigt liv utan påverkas ständigt av väder och vind. Skydda ditt hus och anlita en firma som utför fasadmålning i Uppsala.

Ett äldre trähus med många snickerier pryder sin plats i ett villakvarter. Trä är ett utmärkt byggmaterial som dessutom passar bra i nordiska förhållanden. En förutsättning är dock att ägaren ser till att fasaden vårdas med jämna mellanrum. En allmän och vedertagen regel är att ett trähus måste målas om vart tionde år.

Familjen har bott i ert vackra trähus i nästan tio år. Invändigt har ni gjort ett flertal ombyggnader och installerat nya hushållsapparater. Men ett eget hus ger alltid sysselsättning och nu är det dags att se över exteriören.

Renovering av tak och fasadmålning i Uppsala

Taket på ert hus har fått sina törnar och det är dags att lägga ett nytt plåttak. För att reducera kostnaderna för elektricitet ska solceller installeras på taket. “Måste vi inte måla om fasaden på huset samtidigt som vi renoverar taket?" frågar ett av dina barn. “Det kommer att se märkligt ut med ett bländande tak och en fasad där färgen börjat flagna”.

“Det är väldigt vad barn har kloka synpunkter i renoveringsfrågor” tänker du. “Kan vi ägna sommaren åt att skrapa gammal färg, spackla och slipa samt grundmåla?” frågar du familjen. Intresset för sådant arbete är dock svalt och du söker därför på nätet efter en firma som utför fasadmålning i Uppsala. Efter besök och inspektion av huset får du en detaljerad offert från målerifirman.

23 Jul 2023