Fasad i Sundbyberg färgades av målare

Husfasaden är en enormt viktig del av huset. För att den ska stå pall för väder och vind kan målare i Sundbyberg skydda trähus genom att välja rätt färg.

Det nyinköpta huset såg vindpinat ut där det stog med färgen flagnande på de röda väggarna. Nu var det bråttom att måla fasaden för att skydda träplankorna från fukt och skadedjur. Även om vädret är varmt kan det bli problem när en träfasad torkar ut. Så oavsett om det handlar om fukt eller torka, så är det viktigt med ett lager skyddande färg.

Paret Andersson hade kontaktat en målare som skulle komma förbi för att diskutera upplägget. Denne behövde även se hur mycket jobb som fanns att göra innan målandet kunde börja. Planerna var att målandet skulle börja så snart vädret stabiliserat sig och de kunde räkna med flera dagar med sol och värme.

Målare med stor vana

Snart var byggställningar uppsatta kring huset och flera målare från Sundbyberg var i färd med att skrapa fasaden ren från flagnande färg. Paret Andersson såg till att det fanns kaffe och bullar samt annan dryck för att målarna skulle hålla vätskebalansen. Målarna åkte iväg för lunch men paret såg ändå till att det alltid fanns smörgåsar för den hungrige.

Huset skrapades och tvättas i en rasande hastighet och snart kunde man känna doften av målarfärg. Det var precis som målarna hade blåst liv i huset som sakta men säkert lyste upp med den vackra röda färgen. Precis lagom till sista penseldraget hade grillen tagits fram och hamburgare serverades som tack för det fantastiskt utförda jobbet. Kom i kontakt med en målare via denna sajt: www.målaresundbyberg.nu

4 Oct 2022