Elektriker från Stockholm

Vill du ha tag i en elektriker från Stockholm? Det finns över 40 000 behöriga elektriker i Sverige. Plus fler som arbetar med el. En hel del är från Stockholm.

Om du vill ha tag i en elektriker från Stockholm bör du alltså inte känna någon oro. Det är gott om människor som gillar detta hantverksyrke och sysselsätter sig med allt som har med el att göra under dagarna. Du bör alltså relativt enkelt hitta en elektriker som kan hjälpa dig.

Skillnaden på en behörig elektriker och en obehörig är som följer: Är du behörig kan du driva eget företag eller vara anställd och ansvara för de andra som arbetar med el utan behörighet. Det finns olika slag av behörighet. AB innebär att du har allmän behörighet och får handha elektriska installationer upp till 1000 V.

Vad innebär det att vara elektriker i Stockholm?

En person som arbetar som elektriker på en elfirma i Stockholm kan ha en mycket omväxlande dag. De gör allt från att sätta in en enkel glödlampa till att dra stora ledningar för starkström. Både små och stora arbeten kan vara skadliga om de inte utförs på rätt sätt. En elektriker vet detta.

Du som vill göra om elen på ena eller andra sättet hemma bör veta om att det kan vara farliga spänningar med i spelet. Att byta en glödlampa hemma hos någon kan vem som helst göra. Att ge sig på installationer i till exempel kök måste göras av en fackman om försäkringen ska gälla.

5 Sep 2022