Det går att sälja gamla lastpallar

Det är inte ovanligt att man som företag har en hög med lastpallar som inte längre används. För att bli av med dem kan man sälja lastpallarna till en uppköpare.

Vi har äntligen börjat lära oss att återbruk är det bästa för miljön. Som företagare är det inte ovanligt att man har gamla lastpallar ståendes som man inte längre använder. För att bli av med dem och för att i stället kunna använda ytan till annat kan man sälja dem till en uppköpare.

Det går att sälja alla lastpallar av standardmått, även pallkragar. De lastpallar man har behöver inte ens vara felfria eftersom det företag som köper upp dem renoverar och lagar dem innan de säljs vidare. Inte behöver man heller hyra släp eller ordna med transport då uppköparen själv kommer och hämtar lastpallarna.

Så gör man om man vill sälja lastpallar

Det är enkelt att sälja lastpallar då det finns flera uppköpare man kan vända sig till. Kontakt tas via mejl eller telefon och man kommer överens om en passande tid för upphämtning. Det enda man behöver göra är att se till att lastpallarna är samlade på ett ställe så att det går snabbt att lasta dem.

Hur mycket man får betalt för lastpallarna beror på i vilket skick de är. Lastpallar som måste lagas inbringar givetvis ett mindre pris. Därför går uppköparen igenom dem noga för att värdera dem och se om de behöver repareras. Därefter får man en redovisning över besiktningen och ett belopp utbetalat till sitt företagskonto. Läs vidare om hur du kan sälja lastpallar här: www.säljalastpall.se

1 Aug 2022