Det är på tiden att lägga nytt tak

Det går inte längre att förneka hur taket faktiskt ser ut. Det ser onekligen hemskt ut. Trots att det tvättas årligen har åldern tagit ut sin rätt. Det finns ingen räddning för detta tak.

Alla vet det uppenbara med tak, det skyddar huset. Men det skyddar inte bara huset från regn och snö, utan även från UV-strålningen. Det hjälper till och håller det mer isolerat både vinter och sommar. Beroende på var huset står tar taket olika mycket stryk. Står det under träd kan det behövas en överblick mer än en gång per år. I annat fall brukar man säga att gärna årligen ska taket ses över. Inne i huset vill man inte få problem med fukt, är taket dåligt släpper det in väta.

Klokt eller ej

När Madicken gav sig ut på taket med ett paraply trodde hon att hon kunde flyga. Vilket hon lärde sig den hårda vägen, att det kunde hon inte. Ni behöver inte lära er den hårda vägen, istället kan ni direkt lämna bort arbetet. Att lägga tak är för det första väldigt svårt, det måste bli bra gjort om det ska hålla tätt. För det andra är det på en hög höjd. Det är inte bara att kliva upp och börja arbete. Man ska kunna stå på den höjden och samtidigt göra ett fysiskt krävande jobb. När man ska anlita takläggare i Fagersta har de full koll på allt det. För deras del är det en klok sak.

14 Apr 2021