Det är dags att byta dina fönster

Alla som äger en villa eller annan fastighet är medvetna om att det är viktigt med fönster. Förutom de rent utseendemässiga aspekterna påverkar de inneklimatet.

När man funderar över energiåtgång i en fastighet och underhåll av hus rent generellt är fönster något som alltid tas upp. Inte utan anledning heller eftersom de betyder mycket på många olika sätt. Först och främst är de något av det första man ser när man ser själva huset och därmed viktiga för intrycket.

Fönster ger olika ljusinsläpp och likaså olika värden vad gäller genomsläpp av värme. Vi vill naturligtvis att minimalt med utomhusluft ska påverka byggnaden. Vintertid vill vi slippa få en kyleffekt från fönstren och sommartid slipper vi gärna svettas då solen gassar på. Fönster av hög kvalitet gör stor skillnad därvidlag.

Att välja rätt fönster

Olika hus har olika stil och samma fönstertyp passar inte alla. Gammaldags fönster sitter inte snyggt i en modern villa och vice versa. Alltså behöver vi hitta en tillverkare som kan erbjuda ett antal olika modeller av fönster för att kunna välja rätt. Idag är de flesta också intresserade av fönster som öppnas åt “rätt” håll för att underlätta skötsel och rengöring.

Snabb leverans har aldrig varit omodernt och lär heller aldrig bli det. När man väl bestämt sig för fönster som ger lägre uppvärmningskostnader, inte är småruttna och dessutom är väldigt snygga vill vi inte behöva vänta på dem i onödan. Oavsett om din högsta prioritet är utseende eller funktion behöver du välja rätt leverantör.

26 Oct 2022