Beställ ditt eget pooltak idag

Fler och fler poolägare i Sverige har insett storheten i att montera ett pooltak över sin pool. Detta gör man främst i ett skyddsyfte då ett pooltak skyddar poolen från all typ av nederbörd där vi även inkluderar snö. Många tror nämligen att ett pooltak inte är anpassat efter vårt svenska klimat och att det riskerar att spricka då temperaturen börjar smyga ner under noll-strecket.

Detta stämmer dock inte utan numera gör man pootak som klarar av väldigt låga temperaturer och detta trots att de alltså är gjorda av glas. För de allra flesta pooltak har just glas som bas och detta då det materialet ger den absolut lyxigaste känslan och som gör att poolen blir den oas på tomten som så många söker. Det är lätt att man bara efter några år ger upp och låter sin pool förfalla – man orkar inte vara lika aktiv med att städa, med att skydda och man tappar helt enkelt sitt intresse.

En förfallen pool och området kring denna är dock ingenting som ger ett fint intryck och det fina med ett pooltak är att det – även då intresset för poolen falnat – skänker ett lyxigt intryck.

Hur skaffar du då ett pooltak? Ja, här finns det väldigt många olika modeller att välja bland och här måste man som poolägare i lugn och ro se över alternativen innan man bestämmer sig. Ibland kan det här vara läge att kontakta en återförsäljare som kommer hem till dig och specialanpassar ditt pooltak efter hur din pool ser ut – på så sätt får du också fram det bästa alternativet. Men – numera så har området kring pooltak blivit så pass stort att det egentligen finns en modell för varje sorts pool och ofta räcker det att du som kund har måtten på din pool för att på egen hand kunna anpassa ditt pooltak efter denna. Det här blir betydligt billigare och fungerar dessutom bra oavsett var i Sverige man bor – alla har ju inte en återförsäljare av pooltak i sin hemstad, eller hur?

Kostnaden för ett pooltak är en investering

Som vi sa ovan så är pooltak något som numera kommer i väldigt många olika utföranden och modeller och detta påverkar också själva prisbilden. Det finns ett pooltak för samtliga plånböcker och oavsett vilken budget du har så kommer du att lyckas hitta en modell som passar dig. Många pekar här på att pooltak är dyrt och att det inte är värt pengarna, men här ska man istället se ett inköp av ett pooltak som en investering.

Ett pooltak förlänger nämligen livslängden ganska markant på din pool och gör att du kan njuta av den under väldigt mycket längre tid jämfört med om du avstår från att installera ett pooltak. Det här gör att du som poolägare dels sparar tid på att slippa städa och rengöra poolen och att den inte drabbas av det naturliga slitaget på samma sätt som en pool utan pooltak. En bra investering för alla som har – eller funderar på att skaffa – en pool.

22 Aug 2017