Även i Uppsala kan man producera el med solceller

Många tror inte att solceller är särskilt effektivt i vårt land, men även i Uppsala går det att producera massor av el med hjälp av solceller. Detta tack våra långa och ljusa sommarmånader.

Med effektiva solceller i Uppsala kan man själv producera stora delar av den el man behöver. Många tror att solceller bara fungera när solen skiner och det är varmt, men så är det inte alls. Faktum är att Sverige lämpar sig väldigt bra för produktion av solel. Detta eftersom våra sommarmånader är väldigt ljusa, och i vissa delar av landet går solen inte ens ner. Under dessa månader får man ofta ut mer el än man själv kan göra av med. Många väljer att sälja överskottselen vidare till elbolaget och det fasta elnätet, och tjänar på så vis pengar på sina solceller.

Viktigt att solcellerna monteras på rätt sätt

Vill man sänka sina elkostnader är egna solceller på taket en smart lösning. Att installera solceller är alltid lönsamt även för de med mindre takytor. Men vissa solceller är bättre än andra och har längre livslängd. För att få ut så mycket som möjligt av sin investering kan det därför vara bra att först jämföra olika märken med varandra. Det kan också vara bra att välja ett företag som erbjuder en totallösning och som också kan se till att solcellerna monteras på rätt sätt. Felaktigt monterade solceller kan nämligen orsaka brand. Därför är det också viktigt att man skriver ett ordentligt avtal med det företag man väljer.

17 Apr 2022