Att starta en takläggarfirma i Södertälje

Jobbar du som takläggare och vill starta eget? Runt om i landet har kommuner olika typer av insatser för att stödja lokala entreprenörer. I Södertälje finns flertalet aktörer som hjälper privatpersoner att bli företagare. Det finns även insatser som riktar sig mot att få mindre att växa och att expandera. 

Entreprenörsrådet

För dig som inte har startat ännu, och vill ha hjälp att utveckla idéer och att skapa en plan, finns Entreprenörsrådet i Södertälje att vända sig till. Råder består bland annat av NyföretagarCentrum, Connect, Skatteverket, Arbetsförmedlingen, Ung Företagsamhet samt Södertälje kommun. 

Nyföretagarcentrum

Hit kan du gå för att få ett bollplank, ställa frågor eller söka vägledning. Kanske känner du dig säker på själva arbetet som takläggare, men inte på hur man analyserar marknaden och kundernas behov? För sådana frågor finns det personer på Nyföretagarcentrum som kan hjälpa dig. Rådgivningen är kostnadsfri, objektiv och konfidentiell. Att boka går snabbt och kan göras via deras hemsida. 

Coompanion

Hos Coompanion i Södertälje kan du bland annat få hjälp med affärsplan, budget, företagsformer, kooperation och småföretagarsamverkan. Du som är takläggare och har erfarenhet av yrket – men inte av företagandet – kan mycket väl ha nytta av den här instansen. På plats finns en rådgivare som kan hjälpa dig att strukturera upp din framtida organisation. 

Nätverk och organisationer

Den som är egen takläggare i Södertälje kan naturligtvis gynnas av att komma i kontakt med andra företagare i liknande branscher. För det finns till exempel Företagarna Södertälje - Nykvarn som arbetar med att starka företagares ställning i kommunen och i landet som helhet.  Man vill helt enkelt skapa ett bättre företagsklimat. Organisationen finns inte bara i Södertälje, utan över hela landet. Faktum är att det är Sveriges största företagarorganisation med över 70 000 medlemmar. Här kan det finnas goda möjligheter att få insikt i företagares möjligheter i kommunen, samt träffa andra i liknande situation. 

Med närhet till Stockholm

Den som startar ett företag i någon av Stockholms kranskommuner kan givetvis dra nytta av den stora befolkningsmängden som finns i regionen. Kanske vill man inte ta alltför många kunder på den norra sidan av staden, men söder om finns det en rad olika områden att försöka etablera sig i. Till exempel finns Flemingsberg, Huddinge och Handen alldeles i närheten. Med den stora befolkningsmängden följer en varierad service. Här är det enkelt att hitta många butiker att jämföra, när material behöver köpas in som takläggare. Läs mer om takläggare i Södertälje på: http://www.takläggaresödertälje.nu.

4 Jan 2019