Allt viktigare att skydda oss mot solljuset

Även om vi inte kan leva utan den värme och ljus som solen innebär för vår planet, behöver vi skydda oss mot den. Tänk att vi har kommit till en punkt när det som är det enda livgivande på vår arma planet är ett brinnande klot, och som en gång innebar allt liv som vi känner till det, samtidigt är något som vi nu måste skydda oss från.

För bara fyra generationer sedan var solen en värmande källa, inget man var tvungen att skydda sig mot. Numera måste vi skydda oss mot solens strålar, både utom- såväl som inomhus. Ska vi ha ett bra inomhusklimat behöver vi isolera fönster med persienner eller jalusier. Våra gröna växter blir stekta annars i solen, om vi har växter på fönsterbrädan. Ska vi skydda oss inomhus är persienner det bästa skyddet. Behöver vi skydda oss utomhus är markiser det bästa sättet att skydda oss.

Många nyheter ute nu

Det finns många nyheter inom persienner. Alla behöver inte hänga vågrätt, de kan även hänga lodrätt. De kan dessutom anpassas efter fönstret och täcka endast den nedre delen av det, eller mitten av fönstret. Nu finns de i olika mönster och färger. Borta är det trista, ljusgrå persiennerna. Nu finns det persienner i olika färger och mönster som passar den inredningsstil som vi önskar ha. Vi kan välja perenner i trä, eller i blandade trä och aluminium. Man kan även välja perforerade persienner som bildar trevliga mönster inomhus när solen lyser genom dem. Du kan välja ljus persienner som fördubblar solljuset som lyser in genom fönstret och genom persiennerna. Det är många fina saker som man kan åstadkomma med persienner, om man så önskar.

Persienner som del av vår inredningsstil

I och med det stora urvalet av persienner, jalusier och markiser är det lätt att hitta just det som du önskar dig. Det finns ett stort urval av färger, material och mönster. Du kan få persienner som ser ut som virkade gardiner, i vit romantisk stil och i perforerade mönster. Du kan köpa sparsmakade persienner som passar kontoret, eller persienner i tung stil som bättre passar hotellrummet. Så låt dig inspireras av det stora urvalet persienner, jalusier och markiser som finns ute i handlarna just nu. Om du har fönster som kräver en bättre isolering är persienner det mest effektiva som du kan välja, som skyddar både mot solen och mot kylan. Då rekommenderar vi frihängande persienner. Dem kan du kombinera med gardiner som isolering.

15 Apr 2018