Alla har känt lukten av stopp i avlopp

Stopp i avlopp drabbas alla av någon gång. Inget att skämmas för. Men du vill såklart bli av med det illa kvickt – och även reda ut varför det återkommer.

Den underbara lukten av ett stopp i avloppet är inget man glömmer i första taget. En doft med hög igenkänningsfaktor. För ärligt talat – alla drabbas någon gång av stopp i avlopp. Hur noga vi än är med att rensa duschbrunnar och handfat.

När stoppet väl sitter gäller det att bli av med det kvickt. Det är inte bara lukten som är störande – avloppet blir ju helt ur funktion när det är stopp. Mycket besvärligt för den som drabbas. Vissa avlopp är dessutom sammankopplade mellan både kök och badrum. Hela livet stannar upp på ett mycket opraktiskt sätt.

Orsaken till stopp i avlopp kan behöva redas ut

Vissa människor drabbas dessutom av stopp i avlopp med viss regelbundenhet. Då gäller det att lista ut orsaken till alla dessa återkommande stopp. Kanske finns det en långhårig man i medelåldern i hushållet? Håravfall är en vanlig bov i dramat. Du som drabbas av stopp i handfatet ofta bör även fråga din skäggige make om han möjligen trimmar skägget däröver.

En bra rörmokare kan passa på att besiktiga skicket på dina rör när han eller hon ändå är där för att lösa upp ditt stopp i avloppet. Det kan vara bra för dig som är villaägare och inte kollat rörstammarna på länge, om någonsin. Är rören svaga kan ett kraftigt avloppsstopp faktiskt riskera hela rörsystemet.

30 Oct 2022